Latest News

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

«Ληστεία αλα Ιταλικά»: Έκλεψαν εμπόρευμα μισού εκατομμυρίου από εν κινήσει φορτηγό (ΒΙΝΤΕΟ)


Αντέγραψαν την τεχνική από την ταινία «Ληστεία αλα Ιταλικά» οι ληστές,που πιθανότατα ανήκουν σε μια συμμορία, ύποπτη για κλοπές σε 17 φορτηγά σε διάφορες χώρες ανά... την Ευρώπη.
Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε πέντε ρουμάνους πολίτες, μετά την κινηματογραφική ληστεία που πραγματοποίησαν σε κινούμενο φορτηγό το οποίο μετέφερε συσκευές iPhone.
Σε ανακοίνωση των διωκτικών αρχών αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενοι έκλεψαν συσκευές η αξία των οποίων εκτιμάται στις 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι κρατούμενοι, ηλικίας μεταξύ 33 και 43 ετών, χρησιμοποίησαν ένα τροποποιημένο βαν, με το οποίο κατάφεραν να προσεγγίσουν το φορτηγό, νύχτα, την ώρα που ταξίδευε σε μία από τις εθνικές οδούς της Ολλανδίας. Στη συνέχεια, ένας από τους ληστές, ανέβηκε ως καλός ακροβάτης ανέβηκε στο καπό του αυτοκινήτου τους και κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του φορτηγού και έτσι να μεταφέρουν το εμπόρευμα στο δικό τους αυτοκίνητο.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες ανήκουν σε μια συμμορία ύποπτη για την κλοπή τουλάχιστον σε 17 φορτηγά, τα οποίο συνήθως μετέφεραν ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές, με την ίδια μέθοδο σε όλη την Ευρώπη από το 2015. Ωστόσο, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της σύλληψης οι διωκτικές αρχές της Ολλανδίας, ανακάλυψαν και το φορτηγό με τα κινητά τηλέφωνα και φυσικά τα κατέσχεσαν.
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη ρουμανική αστυνομία το 2012, δείχνει την τεχνική που χρησιμοποιείται στις κλοπές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.