Latest News

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κριτική στην Αντζελίνα Τζολι για κακομεταχείριση φτωχών παιδιών για ταινία της


Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Αντζελίνα Τζολί έχει λάβει πολλά βραβεία τόσο σχετικά με τις ταινίες της, όσο και για το... φιλανθρωπικό της έργο. 
Όμως, πρόσφατα έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής, καθώς να κατηγορείται για βάναυση και εξευτελιστική μεταχείριση φτωχών παιδιά στην διάρκεια οντισιόν για την επιλογή των ηθοποιών για την τελευταία της ταινία, σύμφωνα με την Huffington Post.
Η κριτική εναντίον της διάσημης ηθοποιού ασκήθηκε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Vanity Fair, στην οποία η Τζολί αφηγήθηκε τη διαδικασία επιλογής των ηθοποιών για την ταινία της «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου», η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία για την γενοκτονία που διαπράχθηκε από τους Ερυθρούς Χμερ στην Καμπότζη.
Οι παραγωγοί της ταινίας αναζήτησαν νέους ηθοποιούς στα ορφανοτροφεία και τις φτωχογειτονιές . Στη συνέχεια, τους πρότειναν να παίξουν ένα παιχνίδι για να επιλεγεί ο τέλειος υποψήφιος.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα παιδιά είχαν μπροστά τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και έπρεπε να πούν πώς θα το χρησιμοποιήσουν. Όταν τα παιδιά περιέγραφαν τις επιθυμίες τους έπαιρναν τα χρήματα, για να καταγραφούν οι αντιδράσεις τους.
Τελικά επελέγη ένα κορίτσι το οποίο ονομάζεται Σρέϊ Μότς και «ήταν η μόνη η οποία παρατήρησε επίμονα τα χρήματα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε η ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτό που έπεισε τους παραγωγούς να την επιλέξουν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ότι η κοπέλα είπε ότι τα χρήματα δεν θα τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό της, αλλά για τον παππού της.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από αυτές τις δηλώσεις από διάφορα μέσα ενημέρωσης και κριτικούς οι οποίοι κατηγόρησαν την ηθοποιό για τακτική «συναισθηματική κατάχρηση και σκληρότητα», η Τζολί αποφάσισε να υπερασπιστεί τον εαυτό της με μια δήλωση στην  Huffington Post.
Στη δήλωσή της η Τζολί ανέφερε ότι είχαν ληφθεί και πάντοτε λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της ασφάλειας, της άνεσης και της ευημερίας των παιδιών.
Η σκηνοθέτης εξήγησε ότι η διαδικασία επιλογής έγινε με μια σκηνή από την ταινία και ότι ουδέποτε τα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με πραγματικά χρήματα.
«Ο ισχυρισμός ότι κάποιο παιδί έλαβε πραγματικά χρήματα κατά τη διάρκεια της οντισιόν είναι ψευδής και εξοργιστικός. Αν αυτό είχε συμβεί, εγώ η ίδια θα είχα αισθανθεί θυμωμένη», κατέληξε η σταρ του Χόλιγουντ.