Latest News

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Θρίλερ στο βυθό: Το μυστήριο του δανέζικου υποβρυχίου, της δημοσιογράφου και του τεμαχισμένου σώματος (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Σουηδή δημοσιογράφος εξαφανίστηκε όταν έκανε ρεπορτάζ σε ένα δανέζικο υποβρύχιο και το τεμαχισμένο σώμα της βρέθηκε... μέρες αργότερα. 
Όλες οι λεπτομέρειες για την μυστηριώδη αυτή υπόθεση που συγκλονίζει την Σκανδιναβία.
Η αστυνομία στη Δανία ερευνά το θάνατο της σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ, η οποία εξαφανίστηκε στις 10 Αυγούστου μετά από επίσκεψή της στο ιδιωτικό υποβρύχιο του δανέζου εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο που είχε ναυπηγήσει ο ίδιος και είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό υποβρύχιο στον κόσμο. Τί είναι γνωστό γι αυτό το μυστήριο, το οποίο φαίνεται σαν να έχει βγει από τις σελίδες μιας μαύρης νουβέλας;
Τί συνέβη;
Ο γνωστός 46χρονος εφευρέτης και επιχειρηματίας κάλεσε την 30χρονη Κιμ Γουόλ, στο πλοίο του, τον Ναυτίλο, το βράδυ της Πέμπτης για ένα σύντομο ταξίδι. Η δημοσιογράφος ή οποία έγραφε ένα βιβλίο για τον Πέτερ Μάντσεν και έγραφε για μέσα ενημέρωσης όπως οι εφημερίδες The New York Times και The Guardian, μεταξύ άλλων, δέχτηκε.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το υποβρύχιο έπρεπε να επιστρέψει την ίδια νύχτα στο λιμάνι από το οποίο απέπλευσε. Ωστόσο το υποβρύχιο εξαφανίστηκε. Το πρωϊ της επόμενης ημέρας, στις 11 Αυγούστου, το σκάφος βρέθηκε στον κόλπο Koge, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Δανίας. Ωστόσο, ουδείς ξαναείδε την σουηδή δημοσιογράφο έκτοτε.
Τί είπε ο Μάντσεν για την εξαφάνιση της δημοσιογράφου;
Ο εφευρέτης, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν μόνος του, δήλωσε αρχικά ότι η Κιμ Γουόλ είχε αποβιβαστεί από το υποβρύχιο μετά από μια σύντομη βόλτα.
Ο Μάντσεν ισχυρίζεται ότι μετά την αποβίβαση της δημοσιογράφου, αποφάσισε να επιστρέψει στη θάλασσα, αλλά το υποβρύχιο βυθίστηκε λόγω τεχνικών βλαβών. Όπως λέει ο ίδιος διασώθηκε από ένα ιδιωτικό σκάφος. Ωστόσο, η αστυνομία της Δανίας υποπτεύθηκε από την πρώτη στιγμή ότι ο εφευρέτης θα μπορούσε να είχε βυθίσει το σκάφος του σκοπίμως για να κρύψει στοιχεία του θανάτου της δημοσιογράφου.
Η αναζήτηση της γυναίκας
Καθώς η Κιμ Γουόλ δεν επέστρεψε στην πατρίδα της, ο σύντροφός της σήμανε συναγερμό και άρχισε μια αναζήτηση μεγάλης κλίμακας για να εντοπιστεί το υποβρύχιο. Το περιστατικό προκάλεσε υποψίες και οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον Μάντσεν για την πιθανή δολοφονία της δημοσιογράφου.
Στις 13 Αυγούστου, οι αξιωματικοί της αστυνομίας ερεύνησαν ενδελεχώς το υποβρύχιο που ανεσύρθη, αλλά δεν βρήκαν το σώμα της γυναίκας. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες παραμένουν μυστικές. Είναι γνωστό ότι το υποβρύχιο πλημμύρισε σκόπιμα, πιθανότατα για να καταστραφούν τα ίχνη του εγκλήματος. Για διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας δύτες και σκάφη  πραγματοποιούσαν έρευνες στην υποθαλάσσια περιοχή χωρίς αποτέλεσμα.
Οι λεπτομέρειες της έρευνας και οι εκδοχές του εφευρέτη
Στις 21 Αυγούστου, δηλαδή 10 ημέρες μετά την εξαφάνιση της Κιμ Γουόλ, ο Πέτερ Μάντσεν ομολόγησε ότι είχε πετάξει το σώμα της δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η νεαρή γυναίκα, πέθανε λόγω ατυχήματος στο πλοίο, γι αυτό και αποφάσισε να ρίξει το πτώμα στη θάλασσα σε ένα απροσδιόριστο τόπο. Ο εφευρέτης επέμεινε ότι ουδεμία σχέση είχε με το θάνατό της, ωστόσο, ακόμη είναι άγνωστο τί ατύχημα συνέβη στον Ναυτίλο.
Επίσης, παραμένει άγνωστο γιατί ο επιχειρηματίας είπε ψέματα για το τί συνέβη. Επιπλέον, ουδεμία εγγύηση υπάρχει ότι ο Μάντσεν λέει την αλήθεια τώρα, που δεν έχει απαγγελθεί η κατηγορία για δολοφονία εξ αμελείας.
Η εύρεση ενός πτώματος χωρίς άκρα και κεφάλι
Το πρωϊ της 22ας Αυγούστου η αστυνομία της Δανίας ανέφερε ότι βρέθηκε ένας κορμός που ανήκε σε γυναίκα, χωρίς χέρια, πόδια και κεφάλι, στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στον υποτιθέμενο τόπο της εξαφάνισης της δημοσιογράφου. Αν και οι αστυνομικοί δεν ήταν σε θέση από την αρχή να προσδιορίσουν αν το σώμα ανήκε στην αγνοούμενη δημοσιογράφο, οι ειδικοί μετά από εξέταση του DNA επιβεβαίωσαν ότι το σώμα ανήκε στη δημοσιογράφο. Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας της Δανίας στο Twitter ότι το «DNA του σώματος ανήκει ταυτίζεται με αυτό της Κίμ Γουόλ».
Επιπλέον η αστυνομία δηλώνει ότι το κορμί ακρωτηριάστηκε «σκόπιμα» και ότι ήταν δεμένο με ένα μέταλλο, πράγμα που αποδεικνύει ότι το σώμα είχε πεταχτεί στη θάλασσα σκόπιμα με το δίκτυο της Δανίας DR.
Η αστυνομία επίσης εντόπισε στα ρούχα του εφευρέτη σταγόνες αίματος που αναλύονται για να διαπιστωθεί αν ανήκει στη σουηδή δημοσιογράφο.
Ταυτόχρονα, οι τεχνικοί της αστυνομίας που ερευνούν το σκάφος εντόπισαν ίχνη αίματος στο υποβρύχιο που συμπίπτουν επίσης με το DNA της Γουόλ.
Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνες της μυστηριώδους αυτής υπόθεσης που έχει προσελκύσει την προσοχή του τοπικού και του διεθνούς τύπου.