Latest News

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μαζικές συλλήψεις σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα για «αέριο γέλιου»


Χειροπέδες σε 17 άτομα, που πωλούσαν παράνομα αμπούλες, μπαλόνια κ.ά. με αέριο γέλιου σε τουρίστες και νεαρούς Έλληνες, πέρασαν αστυνομικοί σε...
Ζάκυνθο και Κέρκυρα.
Πρόκειται για μπαλόνια μέσα στα οποία υπάρχει η ουσία πρωτοξείδιο του αζώτου και την οποία εισπνέουν οι νέοι κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και οι τουρίστες στην χώρα μας προκειμένου να έχουν καλή διάθεση. Πριν από μια εβδομάδα μάλιστα, μια 18χρονη τουρίστρια από την Βρετανία, που έκανε διακοπές στην Κρήτη μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες είχε εισπνεύσει αέριο γέλιου.
Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 9.500 αμπούλες, μεγάλη ποσότητα μπαλονιών αλλά και άλλα αντικείμενα.
Συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, από τους οποίους πέντε (5) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί, κατά περίπτωση ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6541) αμπούλες,
Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, από τους οποίους έξι (6) ημεδαποί και δύο(2) αλλοδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3089) αμπούλες.
Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, που πραγματοποίησαν τις προανακρίσεις, δικογραφίες, κατά περίπτωση, για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για το παραεμπόριο και τη νοθεία τροφίμων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες Εισαγγελικές Αρχές.