Latest News

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Εκταφή του σώματος του Σαλβαδόρ Νταλί-Έχει ή όχι εξώγαμη κόρη; (BINTEO)


Η εκταφή διετάχθη από δικαστήριο της Μαδρίτης, προκειμένου να ληφθεί DNA, για να διαπιστωθεί αν ο Σαλβαδόρ Νταλί είναι πατέρας μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι ...κόρη του.
 Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός ολίγων μηνών.
Η εκταφή του σώματος του διάσημου ισπανού ζωγράφου, Σαλβαδόρ Νταλί, προγραμματίστηκε για τις 20.00 της Πέμπτης 20 Ιουλίου, με στόχο τη λήψη δείγματος DNA, για να αποδειχθεί αν η Πιλάρ Αμπελ είναι κόρη του καλλιτέχνη όπως ισχυρίζεται.
Δύο ιατροδικαστές και ένας τεχνικός του ινστιτούτου IMLCFC της Καταλονίας θα είναι υπεύθυνοι για την λήψη των αναγκαίων δειγμάτων DNA. Η προσπάθεια θα θα διαρκέσει όλη τη νύχτα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωνθούν έναν ή δύο μήνες, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «20 minutos », η διευθύντρια του IMLCFC, Άϊμα Εσταρέγιας, εξήγησε, χωρίς να αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση εκταφής του Νταλί, ότι όταν ένα σώμα έχει υποστεί ταρίχευση, η λήψη του DNA θα μπορούσε να είναι περίπλοκη, λόγω της παρουσίας της φορμαλδεΰδης, ενός χημικού συστατικού που χρησιμοποιείται για την διατήρηση και επηρεάζει την κατάσταση των δοντιών.
Σε περιπτώσεις αυτού του είδους, λαμβάνονται δείγματα νυχιών και μυελού των οστών από τα πόδια όπου το DNA διατηρείται πιο σταθερό, όπως τόνισε η Εσταρέγιας.
Από την πλευρά της, η υποτιθέμενη κόρη του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, Πιλάρ Αμπέλ, δήλωσε ότι «δεν αισθάνομαι νευρικότητα, αλλά είναι ευτυχισμένη και κάνω θετικές σκέψεις».