Latest News

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αυτό είναι το νέο προκλητικό εξώφυλλο του Charlie Hebdo! (ΕΙΚΟΝΑ)

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, στο τελευταίο του τεύχος, επιλέγει και πάλι...
να προκαλέσει.
Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλό του δημοσιεύει ένα σκίτσο στο οποίο παρουσιάζεται η Τερέζα Μέϊ να κρατά το κεφάλι της στα χέρια της, ενώ σε μια εσωτερική γελοιογραφία κοροϊδεύει τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Υπό τον τίτλο «Η Αγγλική Πολυπολιτισμικότητα», το εξώφυλλο απεικονίζει την Μέϊ να κρατά στα χέρια της το κεφάλι της και να λέει: «το πάρα πολύ, είναι πάρα πολύ».
Αλλά και ένα σκίτσο εντός του περιοδικού παρουσιάζει μια ομάδα τρομοκρατημένων ανθρώπων να προσπερνούν τρέχοντας το Big Ben. Μάλιστα ένας από αυτούς κρατά και ένα ποτήρι μπύρας. Το σκίτσο έχει την λεζάντα: «Συμβουλές από το Ισλαμικό Κράτος: Τρέξτε Γρήγορα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεύχος κυκλοφόρησε λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στη Βρετανία που σημαδεύτηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Το σκίτσο με τον κόσμο που τρέχει είναι μια αναφορά στην επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, στην οποία τρεις Ισλαμιστές εξτρεμιστές έριξαν ένα βαν πάνω σε πλήθος που βρισκόταν στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού αρχίσουν να μαχαιρώνουν κόσμο στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 8 ανθρώπους και να τραυματίσουν 48.