Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Τι κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία ο Μαρτίνης


Στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης...
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε πως το «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Ερυθρός Σταυρός είναι «συγκοινωνούντα». Τόνισε πως «είμαι κάτοικος Κορυδαλλού» και αναφέρθηκε αναφέρθηκε στο κατασχετήριο έγγραφο που έφτασε στην οικεία του από την Εφορία ενόσω ο ίδιος ήταν στον Κορυδαλλό, με τον πρώην πρόεδρο του Ντυνάν να κάνει λόγο για σχέδιο ψυχολογικής «εξόντωσής» του. Παράλληλα υποστήριξε:
«Τον Απρίλη που ήμουν στις φυλακές, όχι πρόεδρος πια όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, μου ήρθε κατάσχεση από την εφορία τον Μάιο του 2017 για χρέη του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που οι κύριοι αμέλησαν -σε εισαγωγικά η λέξη- να δηλώσουν και γι’ αυτό παρακαλώ να ελεγχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο πριν αποκτηθεί από τον κ. Σάλλα και θα σας παρακαλέσω να ελέγξετε τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς γιατί έπρεπε πρώτα να εξοντωθώ εγώ για να μην έχει η γυναίκα μου να με συντηρήσει, νομίζοντας πως στα 76 μου χρόνια δεν θα αντέξω για να μην βρεθώ ενδεχομένως μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το νοσοκομείο -σύμφωνα με όσα παρέθεσε- ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. «Αν ήμασταν κερδοσκοπική κλινική, την άδεια θα την παίρναμε από την νομαρχία, ενώ τότε την πήραμε από το υπουργείο Υγείας» είπε.

Παρέθεσε ταυτόχρονα ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Εκεί, όπως είπε, ο πρώην δικηγόρος του τον επισκέφτηκε και υποστήριξε αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε η μίζα για την οποία κατηγορείται: «Πες μου έναν πεθαμένο για τον λογαριασμό και την επόμενη μέρα βγαίνεις. Η διαβεβαίωση ήταν από τον ανακριτή κ. Τσιρώνη και τον βοηθό του κ. Μάρκου». Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν δέχτηκε να κάνει κάτι τέτοιο.
Αιχμές άφησε και κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τον οποίο τόνισε: «Είχαμε καιρό να βρεθούμε με έναν παλιό φίλο, τον κ. Αθανασίου τον Χαράλαμπο, αυτό θα το δείτε και στους καταλόγους όσων νοσηλεύτηκαν στο Ντυνάν. Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω, έπρεπε να εξυπηρετήσω αυτούς που θα επηρέαζαν τους ψηφοφόρους του για τα προεδρεία δικαστών και εισαγγελέων».
Υποστήριξε πως «άρχισα να βλέπω ή να διαισθάνομαι την τάση να αλωθεί το Ντυνάν», από την εποχή της υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά όπως είπε «η λαίλαπα που ήρθε ως σωτηρία ονομάζεται Ανδρέας Λοβέρδος. «Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες με συνεχάρησαν γιατί έσυρα τον Βγενόπουλο στα δικαστήρια. Έγιναν πολλές Επιτροπές στη Βουλή, δεν θα το πω εκβιασμό, αλλά επιπολαιότητα και ιδιοτέλεια. Ο κ. Λοβέρδος ήθελε να αποσύρουμε τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου. Μα εξυπηρετείται το δάνειο; Όλες οι εισπράξεις του Ντυνάν είχαν εκχωρηθεί στον Βγενόπουλο και αφού κρατούσε τα δικά του, τότε μας έδινε με το σταγονόμετρο ό,τι ήθελε. Το «μπουμ» έγινε όταν συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε για να αναπτύξουμε μια κλινική μαιευτική με το Ιατρικό Κέντρο. «Ή τους διώχνεις ή θα σε λιώσω» είχε πει ο Ανδρέας Βγενόπουλος»» υποστήριξε και λίγο αργότερα συνέχισε: «Ο Λοβέρδος παραπλάνησε ακόμα και τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι είναι βέβαιος πως θα μας σώσει ο Βγενόπουλος και στο φινάλε μας έφτυσε ο Βγενόπουλος και αξίωσε να παραιτηθούμε στο Συμβούλιο Εφετών».
Στη συνέχεια περιέγραψε τη συνάντηση που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο στην οποία ξαφνικά όπως ισχυρίστηκε εμφανίστηκε και ο κ. Βγενόπουλος.«Ένα πούρο συνοδευόμενο με τον Βγενόπουλο μπήκε στην αίθουσα, κατά τη συνάντηση με Λοβέρδο Εκεί τα… έπαιξα» αφηγήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο Λοβέρδος «Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή του έλεγε ότι θα κρατήσει το ΚΙΕΝ, ενώ Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο του έλεγε πως δεν θα το κρατήσει».
Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», υπογράμμισε ότι αν και είχαν πολύ καλές σχέσεις στην αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρώην πρωθυπουργός εξουσιοδότησε ατύπως τον διευθυντή του γραφείου του, κ. Μπούρα, για να συνομιλεί μαζί του. «Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγαίνει στο τηλέφωνο, ό,τι θελήσεις πάρε εμένα, και πραγματικά κάτι θέλησα» υποστήριξε παραθέτοντας συνομιλία του με τον κ. Μπούρτα και παρακάτω περιέγραψε ένα δείπνο στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Κεδίκογλου: «Τρώγαμε ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κεδίκογλου και εγώ. Ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. «Δεν πιάνεις τον κ. Μπούρα για να διευθετήσει τίποτα από τα ταμεία;» ρώτησα τον κ. Κεδίκογλου. Την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε: Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη του είπε ο κ. Μπούρας για εμένα».
Αναφορικά με το πώς το νοσοκομείο κατέληξε στην Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Μαρτίνης τόνισε: «Ο κύβος ερρίφθη για να πάει στον Σάλα. Και αρχίζει η ιστορία, εμείς, επειδή μιλάμε για ποσά, το σύνολο των 3 δανείων από τον Βγενόπουλο ήταν 115 εκατ. Τα είχαμε φτάσει στα 80-85 εκατ. ευρώ. (….) Φτάσαμε τα 97 εκατ. μετά τις καταγγελίες και τόκους υπερημερίας και όταν ξεφούσκωσε ο Βγενόπουλος προχωρήσανε τις τράπεζες, κανονίστηκε από τη τότε κυβέρνηση, έτσι και αλλιώς εν αγνοία μου γίνονταν τα πάντα, να αγοράσει το Ντυνάν ο κ. Σάλλας».
Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου υπογράμμισε: «Ήταν συμφοιτητής της κόρης μου στην αρχαιολογία» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως στην αρχή της θητείας του ο κ. Γεωργιάδης τον είχε διαβεβαιώσει πως θα τα «κανονιστούν» όλα. «Σενάρια επί σεναρίων. Φτάνει ο Πλεύρης και λέει: Υπουργέ αν περάσεις τέτοιες διευκολύνσεις που θέλουν αυτοί θα πάμε ειδικό δικαστήριο. Και βεβαίως δεν προχώρησε η ιστορία» υπογράμμισε.
Νωρίτερα, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ανοίγοντας τις διαδικασίες ενημέρωσε πως το «Ντυνάν» απέστειλε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, μετά από σχετικά αιτήματα από το προεδρείο, στην Εξεταστική έφτασαν τα ανάλογα έγγραφα για τις οφειλές προς τρίτους που δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για τα 4,5 εκατ. ευρώ που όφειλε στο δημόσιο το νοσοκομείο και δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τη διαδικασία της σκανδαλώδους εκχώρησης του στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ.