Latest News

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κηδεία Κ. Μητσοτάκη: O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, οι αποδοκιμασίες Τσίπρα και η λιποθυμία Κούβελου (ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ)


Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη της Αθήνας η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που... έλαβε πάνδημο χαρακτήρα με την παρουσία μέσα στο ναό σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου που βρέθηκε εκεί για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον μακροβιότερο πολιτικό της νεώτερης Ελλάδας ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα πολιτικά πράγματα.

Στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη βρέθηκε ο  τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ μαζί του ήταν και η σύζυγός του Άννα Μαρία. Ο τέως βασιλιάς μαζί με τη σύζυγό του χαιρέτησαν την οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και απέδωσαν τιμές στον νεκρό αφήνοντας λουλούδια μπροστά από το φέρετρό του.

Στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Αρκετοί από τους ανθρώπους που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολής χειροκρότησαν τον πρώην βασιλιά.




Ωστόσο, κάποιοι από τους πολίτες -μια μικρή μειοψηφία- που μετέβησαν στη Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έφτασε στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας λίγοπριν τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη.
Με τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ένωσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αφού στον αποχαιρετισμό του παραβρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη αλλά κορυφαία πολιτικά στελέχη απ' όλα τα πολιτικά κόμματα.

Παρά το κλίμα συγκίνησης στον τελευταίο αποχαιρετισμό προς τον Κωνσταντίνο Μητσότακη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και κατά την αποχώρησή του...

Η λιποθυμία Κούβελου
Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την αποχώρηση του ο Ισίδωρος Κούβελος λιποθύμησε έξω από...
την Μητρόπολη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.