Latest News

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μπέρδεψαν τον υπουργό με τζιχαντιστή και τον σκότωσαν!


Καταιγισμό πυρών δέχτηκε υπουργός της κυβέρνησης της Σομαλίας διότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, θεώρησαν ότι είναι μέλος…
τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, μια περίπολος ανδρών των δυνάμεων της τάξης στη Μογκαντίσου, πρωτεύουσα της Σομαλίας, άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του υπουργού  Δημοσίων Έργων της χώρας, το οποίο διέρχονταν από κεντρικό σημείο της πόλης. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θεώρησαν ότι ο υπουργός ήταν τζιχαντιστής και αποφάσισαν να επιτεθούν.
Δυστυχώς, την ώρα που το αυτοκίνητο δέχτηκε τον καταιγισμό των πυρών, μετέφερε τον υπουργό, Αμπάς Αμπντουλαχί Σιχ Σιραζί ο οποίος και έπεσε νεκρός.
Όταν έγινε γνωστό το μοιραίο λάθος ο εκπρόσωπος του δημάρχου της σομαλικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι το περιστατικό οφείλεται σε “λάθος” και κατέληξε “Ο Θεός ας τον αναπαύσει”.
Ο αστυνομικός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας  συνάντησαν σε περίπολό τους ένα αυτοκίνητο που εμπόδιζε τη διέλευση σε δρόμο, και, πιστεύοντας ότι το οδηγούσαν μαχητές, άνοιξαν πυρ.
Οι μαχητές της Αλ Σαμπάμ, πτέρυγας της Αλ Κάιντα, προβαίνουν σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα και αλλού στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Σομαλίας και να εκδιώξουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης από αυτή τη χώρα στο Κέρας της Αφρικής.