Latest News

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Η κατάθεση που «καίει» τον Τσίπρα σε «ροζ» δίκη


Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρθηκε η υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων του πρώην...
πρεσβευτή της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες, εναντίον γυναικών υπαλλήλων της πρεσβείας στην Αθήνα και της εκδικητικής απόλυσής τους το 2015, επειδή τον είχαν καταγγείλει.
Οι γυναίκες υπέμειναν το μαρτύριό τους χωρίς να τον καταγγείλουν επειδή τις απειλούσε ότι θα τις απολύσει και επειδή -όπως λένε- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις πίεζαν να μην αποκαλύψουν τίποτε.
Οι υπάλληλοι έστειλαν τρεις επιστολές στον Νικολάς Μαδούρο καταγγέλλοντας τον πρεσβευτής και ζητώντας του να παρέμβει, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Στον τύπο της Κυριακής δημοσιεύει τη μαρτυρία πρώην ανώτερου διπλωματικού υπαλλήλου της πρεσβείας της Βενεζουέλας, την οποία οι γυναίκες υπάλληλοι προσκόμισαν στο δικαστήριο.
Ο πρώην διπλωμάτης, ο οποίος την περίοδο των σεξουαλικών επιθέσεων εργαζόταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, βεβαιώνει ότι οι εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν δείξει «υποδειγματική συμπεριφορά» και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του σημερινού πρεσβευτή ότι δεν ήταν καλές στη δουλειά τους.
Ο πρώην διπλωμάτης στην επιστολή του «καίει» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως του ζήτησε να παραδώσει με εμπιστευτικότητα στον Μαδούρο μια επιστολή, με την οποία ουσιαστικά προσπαθούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ως ηγέτης της αντιπολίτευσης αντιλήφθηκε πως ένα τέτοιο ζήτημα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, βλέποντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι εργαζόμενες λόγω της σεξουαλικής επίθεσης και της παραβίασης των δικαιωμάτων τους από έναν αξιωματούχο με ασυλία, μου εμπιστεύτηκε μια επιστολή για να την παραδώσω στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο και έπραξα» τονίζει.