Latest News

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου: H ιστορία της Ελληνίδας που είναι η έκτη πιο πλούσια γυναίκα στην Τουρκία (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Ελληνίδα Μαρίκα είναι πλέον η έκτη πιο πλούσια γυναίκα... στην Τουρκία.

Η μεγάλη κληρονόμος τελικά της αμύθητης περιουσίας του Σαλίχ Τατλιτζί είναι η Ρωμιά Μαρίκα Τατλιτζί, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου έπειτα από οκτώ χρόνια δίκης. 

Η ελληνικής καταγωγής Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου έγινε ένας από τους πλουσιότερους πολίτες της Τουρκίας μετά από δικαστική διαμάχη 8 ετών , με την κληρονομιά που άφησε ο άνδρας της.  Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η περιουσία του επιχειρηματια άνδρα της Σαλίχ Τατλιτζί ο οποίος πέθανε το 2009 φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου ήταν η δεύτερη γυναίκα του Σαλίχ Τατλιτζί και τον παντρεύτηκε το 1981 και άλλαξε το όνομα της σε Νουρτέν. Όταν δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πέθανε άφησε διαθήκη στην οποία το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του την άφησε στην Μαρίκα και στον γιο τους.  Η πρώτη γυναίκα του επιχειρηματία με τα 3 παιδιά της πήγαν την υπόθεση στα δικαστήρια. Μετά από πολλά χρόνια δικαστική διαμάχης σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε οριστικά πως η περιουσία ανήκει στην δεύτερη γυναίκα και στον γιό της.
Έτσι ουρανοξύστες, βίλες, εκατοντάδες οικόπεδα στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντουμπάι και στις ΗΠΑ περνούν στα χέρια της Μαρίκας Μπαχτσιβάνογλου και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet με την απόφαση αυτή γίνεται η 6η πλουσιότερη της Τουρκίας.
Η Μαρίκα Μπαχτεβάνογλου είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στην Τουρκία και η έκτη πιο πλούσια γυναίκα της γειτονικής χώρας. Η ζωή της θυμίζει σενάριο ταινίας και από σήμερα, έπειτα από πολλές διαμάχες και καυγάδες, είναι κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Τούρκου επιχειρηματία Σαλίχ Τατλιτζί, με τον οποίο έχει αποκτήσει και έναν γιο.
Ο Σαλίχ Τατλιτζί έφυγε από τη ζωή το 2009 και έκτοτε ξεκίνησε ένας δικαστικός «πόλεμος» ανάμεσα στην Μαρίκα Μπαχτεβάνογλου και την πρώτη σύζυγο του επιχειρηματία. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι νόμιμη κληρονόμος είναι η Μαρίκα και ο γιος της Ουγούρ.

Ζωή βγαλμένη από παραμύθι

Η ιστορία της Μαρίκας, η οποία έγινε διάσημη πια στην Τουρκία, άρχισε το 1970. Κόρη Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε στα 17 της μόλις χρόνια να εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο του Σαλίχ Τατλιτζί. Γρήγορα άρχισε η παράνομη σχέση με το αφεντικό της, η οποία κράτησε 25 ολόκληρα χρόνια προτού την παντρευτεί. Εκείνος, ο Σαλίχ Τατλιτζί, ήταν τότε, παντρεμένος με την Μπεντριέ με την οποία είχαν τρία παιδιά.
Ο Σαλίχ έφυγε το 1960 από το Ντιγιάρμπακιρ για την Κωνσταντινούπολη και άνοιξε το ζαχαροπλαστείο στο οποίο άρχισε να δουλεύει η Μαρίκα. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1977, η Μαρίκα γέννησε τον γιο τους, τον Ουγούρ. Η «παρανομία» τελείωσε όταν ο Σαλίχ Τατλιτζί κατάφερε να πάρει το διαζύγιο από την Μπεντριέ, το 1991. Οι τρεις γιοι του αντέδρασαν και συγκρούστηκαν έντονα με τον πατέρα τους.
Η απάντησή του ήταν να μεταβιβάσει στο όνομα της Μαρίκας το μεγαλύτερο μέρος της αμύθητης περιουσίας του. Ο γάμος τους κράτησε μόνο 16 χρόνια. Ο Σαλίχ Τατλιτζί πέθανε στο Λονδίνο ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Με βάση τη διαθήκη του, όλη του σχεδόν η περιουσία πηγαίνει στη Μαρίκα και τον γιο τους Ουγούρ. Και δεν είναι μόνο ό,τι έχει στην Κωνσταντινούπολη. Περιουσία απέκτησαν και στην Αττάλεια, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι… Στην Μπεντριέ και τους τρεις γιους του άφησε ελάχιστα.
Η ιστορία της Μαρίκας θα μπορούσε να είναι το επόμενο best seller ενός βιβλίου. Είναι κόρη Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της την ώθησε στο να ξεκινήσει να εργάζεται από τα 17 της. Η πρώτη της δουλειά ήταν στο ζαχαροπλαστείο του Σαλίχ Ταλτιτζί. Τότε ήταν που ξεκίνησαν όλα.
Η Μαρίκα και ο Σαλίχ ερωτεύτηκαν παράφορα, παρόλο που ο επιχειρηματίας ήταν 37 ετών και παντρεμένος με τρία παιδιά. Οι έντονοι καυγάδες του ζευγαριού οδήγησαν στο διαζύγιο. Ο Σαλίχ άνοιξε ένα ζαχαροπλαστείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου δούλευε και η Μαρίκα, και όλα ήταν ιδανικά για να ζήσουν τον έρωτά τους. Ούτε και οι διαφωνίες των δύο οικογενειών δεν κατάφεραν να τους χωρίσουν καθώς αμέσως έμειναν μαζί. Δέκα χρόνια μετά, το 1977, η Μαρίκα έφερε στη ζωή τον Ουγούρ. Μάλιστα τον γέννησε στην Αθήνα, του έδωσε το επίθετό της και τον βάφτισε χριστιανό ορθόδοξο.
Το διαζύγιο του Σαλίχ με την πρώτη του γυναίκα βγήκε το 1991 και το 1992 παντρεύτηκε τελικά την Μαρίκα, η οποία άλλαξε το ονοματεπώνυμό της σε Νουρτέν Τατλιτζί.
Δυστυχώς ο Σαλίχ το 2008 έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Στη διαθήκη του ανέφερε ότι αφήνει όλη του την περιουσία με στην Μαρίκα και τον γιο τους. Όμως οι τρεις γιοι του από τον προηγούμενο γάμο προσέβαλαν τη διαθήκη και τότε ξεκίνησε μία δικαστική μάχη που διήρκησε εννέα ολόκληρα χρόνια.
Τελικά σήμερα η Μαρίκα Τατλιτσί δικαιώθηκε και κληρονόμησε το ποσό των 3 δις δολαρίων αλλά και πολλά ακίνητα στην Τουρκία, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι και αλλού.