Στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
τα ξημερώματα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αυτοψία για το πώς λειτουργεί η αγορά ψαριού, ενώ συνομίλησε με πολλούς εργαζόμενους και παρακολούθησε πώς γίνεται η διαδικασία αγοραπωλησίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και τα καΐκια που μόλις είχαν δέσει στον όρμο του Αγίου Γεωργίου, φορτωμένα με ψάρια που θα προωθούνταν στην αγορά.
Η διαδικασία που ακολουθείται όπως εξήγησαν οι παράγοντες της ιχθυόσκαλας είναι ότι τα ψάρια μεταφέρονται πρώτα στους εμπόρους και από εκεί με ένα σύστημα αγοραπωλησιών, θα αποκτηθούν από τους χονδρέμπορους για να μεταφερθούν σε ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το νομικό πλαίσιο στο κομμάτι της αλιείας είναι απαρχαιωμένο, στοιχείο που δυσκολεύει τον κρίσιμο αυτό τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα μετά την επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες και εμπόρους για τα προβλήματά τους».
Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες και εμπόρους για τα προβλήματά τους. pic.twitter.com/ITp5rBcbMB— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 23 Μαρτίου 2017
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:
«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών.
Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.
Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.
Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.
Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία».