Και ποιος δε θα ήθελε να καθαρίζει κρεμμύδια και να μην τον πιάνουν τα κλάματα; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το μυστικό βρίσκεται σε ό,τι προκαλεί τα δάκρυα όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια. Η ρίζα του κρεμμυδιού είναι λοιπόν η "υπαίτια" καθώς εκεί περιέχεται θείο, που με την κοπή του, απελευθερώνεται στον αέρα. Το θείο αναμιγνύεται με το οξυγόνο στην επιφάνεια των ματιών μας, δημιουργώντας το θειικό οξύ που μας κάνει να δακρύζουμε…
Η λύση είναι, λοιπόν, απλή: Δεν πρέπει να κόβουμε τη ρίζα του κρεμμυδιού. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε αυτήν την ενοχλητική χημική αντίδραση στα μάτια μας και καθαρίζουμε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα! Αντί, λοιπόν, να την κόψετε, επιχειρήστε να βγάλετε ολόκληρη τη ρίζα από το κρεμμύδι με μια μεγάλη φέτα.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που δείχνει πώς οι επαγγελματίες σεφ κρατούν τα δάκρυα μακριά από την κουζίνα.