Latest News

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αναζητούν παντού τον μακελάρη του Reina - Επιχείρηση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη




Άφαντος ο μακελάρης του Reina παρά την επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας  στην Κωνσταντινούπολη, για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ το βράδυ...
της Πρωτοχρονιάς.   

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τη συνοικία Zeytinburnu και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι, ύστερα από μία πληροφορία που είχαν. Στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο. Ωστόσο, ο δράστης δεν βρέθηκε. 

Νωρίτερα,στη δημοσιότητα δόθηκαν νέες φωτογραφίες του υπόπτου για τη διάπραξη της επίθεσης, οι οποίες ελήφθησαν από κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που εξετάστηκε από την αστυνομία, συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη. Σύμφωνα με το BBC, η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής 12 άτομα.      
 Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα selfie-βίντεο του υπόπτου, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει βόλτα στην πλατεία Ταξίμ.
Η διεύθυνση που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης συνεχίζει την έρευνά της, διευκρίνισε το Ανατολή. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η αστυνομία υποπτεύεται πως ο δράστης είναι υπήκοος του Ουζμπεκιστάν ή του Κιργιστάν και ανήκε ή είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.   Νωρίτερα σήμερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στην ανακοίνωσή της, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως η επίθεση διαπράχθηκε από «έναν ηρωϊκό στρατιώτη του χαλιφάτου». 
Το γνωστό κλαμπ Reina, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ήταν κατάμεστο την Πρωτοχρονιά όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο δράστης μίλησε αραβικά. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 69 άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 38 από τα 39 θύματα.