Latest News

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Το επικό πρωτοσέλιδο του New Yorker που τρολάρει τον Τραμπ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Με ένα εκπληκτικό και γεμάτο συνειρμούς πρωτοσέλιδο «υποδέχεται» τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το περιοδικό New Yorker και τον...
τρολάρει ασύστολα.
Το σκίτσο παραπέμπει ευθέως στην περιβόητη αφίσα της Westinghouse κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το σύνθημα «We Can Do It!», δηλαδή «Μπορούμε να το κάνουμε!». Την αφίσα είχε σχεδιάζει ο Χάουαρντ Μίλερ, θέλοντας να μετατρέψει τη Rosie the Riveter - όπως ονομαζόταν η ηρωίδα του - σε πατριωτικό σύμβολο.
Η παραλλαγή του, όμως, η οποία βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο του New Yorker που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα είναι εξίσου συμβολική. Όχι μόνο διότι απεικονίζει μια μαύρη γυναίκα, αλλά γιατί εκείνη φοράει το περιβόητο pussyhat, δηλαδή το ροζ σκουφάκι που έβαλαν όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στις ογκώδεις δηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.
Δημιουργός του είναι η Άμπιγκεϊλ Γκρέι Σβαρτς, η οποία δηλώνει στο περιοδικό πως συμμετείχε στις διαδηλώσεις αυτές, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή της - όπως και το σκίτσο της - στις διακρίσεις και τις ανισότητες που προάγει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ με τα λόγια και τις πρώτες πράξεις του. «Το έκανα για τον τρίχρονο γιο μου και την εξάχρονη κόρη μου. Ήμουν εκεί γι' αυτούς», λέει χαρακτηριστικά.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το New Yorker «περιποιείται» και τρολάρει τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δημοσιεύσει ένα άκρως χιουμοριστικό και καθόλου κολακευτικό για τον νέο πρόεδρο σκίτσο στο εξώφυλλό του.
Τον παρουσίαζε ως... μοντέλο στην πασαρέλα των καλλιστείων και τον τίτλο «Μις Συμπαθητική», με αφορμή υποτιμητικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά της πρώην Μις Υφήλιος, Αλίσια Μασάδο, την οποία είχε χαρακτηρίσει «Μις Νοικοκυρά» και... Μις Πίγκυ από το Μάπετ Σόου.