Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Καλό ταξίδι στον "Άρχοντα" του Πειραιά και της Μάνης Λεωνίδα Φωτάκο (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Ο "Άρχοντας" του Πειραιά και της Μάνης  Λεωνίδας Φωτάκος δεν είναι πια...
κοντά μας. 

Το γνωστό ξενοδοχείο "CAVO D'ORO" -σήμα κατατεθέν της Βασιλέως Παύλου στην Καστέλα και συνυφασμένο με την σύγχρονη ιστορία της πόλης, έχασε τη "ψυχή" του, τον ιδρυτή Λεωνίδα Φωτάκο. Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη που ήταν ίσως η μοναδική που δεν μπόρεσε να νικήσει...
Ο Λεωνίδας Φωτάκος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα που διαδραμάτισε με το έργο και την παρουσία του καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης επί δεκαετίες.
Όσοι τον γνώρισαν από κοντά έχουν να λένε για τη λεβεντιά, τη ντομπροσύνη και το κοινωνικό του έργο που ήταν ανεκτίμητο και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του, κυρίως στα μανιάτικα δρώμενα της πόλης.
Ένα Μανιάτης παλαιάς κοπής κόσμημα κράτησε ψηλά τα ιδεώδη της καταγωγής του και της πατρίδας του. Η απώλεια του - ως τελευταίος της γενιάς του - αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και κάνει φτωχότερο τον Πειραιά και τη Μάνη. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρίδας του που θα τον σκεπάσει και ας τιμήσει ο Πειραιάς το όνομά του για να τον θυμόμαστε οι νεώτεροι και να μάθουν οι επόμενοι για το πρότυπο του ανδρός...

Η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει στις 3.00 το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά και η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μάνη.



@ Καλό ταξίδι  και συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λεωνίδα Φωτάκου...