Latest News

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Νέα έκρηξη στη Σμύρνη συγκλονίζει την Τουρκία (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)


Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Σμύρνη, όπως...
μετέδωσε ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα δικαστήριο της πόλης, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο. 

Οι δύο δράστες έχουν πέσει νεκροί από πυρά αστυνομικών, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για τρίτο δράστη, ο οποίος έχει διαφύγει.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνήτης της Σμύρνης, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ενώ η ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ξεκίνησε πριν την πυροδότηση της βόμβας, όταν αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά στο κτίριο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την επίθεση παραπέμπουν στο PKK.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επιτόπου και πως οχήματα καίγονται κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου. Μετά το περιστατικό ακολούθησαν ένοπλες συγκρούσεις, εκεί όπου φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός. 

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.
Αστυνομικοί νωρίτερα πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο φερόμενους ως δράστες της επίθεσης και αναζητούν έναν τρίτο, μετά την έκρηξη έξω από δικαστήριο της Σμύρνης. Ο πρώτος απολογισμός που μεταδόθηκε έκανε λόγο περί τουλάχιστον 10 τραυματιών που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Σοκ προκαλεί το βίντεο που έχει δει εδώ και λίγη ώρα το φως της δημοσιότητας από την στιγμή της έκρηξης έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Σμύρνη της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτοκίνητο φλέγεται.
Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη σπεύδουν ασθενοφόρα.
Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες εκ των οποίων ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Από εκεί και πέρα, δεν επιβεβαιώνεται επί της παρούσης ο θάνατος ενός αστυνομικού κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες της επίθεσης.

Και δεύτερος τρομοκράτης νεκρός. Η αστυνομία ψάχνει και για 3ο δράστη, μεταδίδει το CNN https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/817006093234819073 




! Τουρκία - Σμυρνη: Eκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά στα δικαστήρια. Αναφορές για πυροβολισμούς


Τουρκία: Έκρηξη σημειώθηκε στη Σμύρνη, μετέδωσε το CNN Turk