Τέλος στον μύθο που θέλει τα αντισυλληπτικά να μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, βάζει...
μελέτη των Πανεπιστημίου του Κεντάκι και της Ιντιάνα των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.
Όπως σημείωσαν οι ερευνητές, το τι μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία μιας γυναίκας δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθεί. Παρ΄όλα αυτά, παράγοντες όπως η ηλικία του ατόμου και το πόσο μακροχρόνια είναι η σχέση του, φαίνεται να παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στο ...βαρόμετρο του σεξ.
Στην εργασία τους, η Δρ Kristen Mark και οι συνεργάτες της περιγράφουν δύο μελέτες που πραγματοποίησαν για να εξετάσουν επίδραση διαφορετικών αντισυλληπτικών, στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών και των ανδρών.
"Θέλαμε να κατανοήσουμε τον δεσμό μεταξύ της επιθυμίας και των επιλογών αντισύλληψης, ειδικά στις μακροχόνιες σχέσεις", σημείωσε η Δρ. Mark. Και εξέτασαν την επίδραση τριών διαφορετικών μεθόδων αντισύλληψης, της ορμονικής αντισύλληψης από το στόμα, άλλων ορμονικών αντισυλληπτικών και μη ορμονικών αντισυλληπτικών.
Tα ευρήματά τους αποκάλυψαν σημαντικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την επιθυμία των γυναικών και τη σχέση τους: οι γυναίκες που λάμβαναν μη ορμονική αντισύλληψη είχαν υψηλότερη επιθυμία όταν ήταν μόνες τους ενώ οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά από το στόμα ανέφεραν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία όταν βρίσκονταν με τον σύντροφό τους.
"Συνεχίζοντας να αποκαλύπτουμε τα μυστήρια πίσω από ορισμένους κραταιούς μύθους, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στη σεξουαλική τους επιθυμία", σημείωσε η Δρ Mark.