Latest News

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μητέρα δύο παιδιών η γυναίκα που σκοτώθηκε στο κατάστημα Everest στην πλατεία Βικτωρίας


Δεν χωρά ο νους του ανθρώπου το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στην 38χρονη Βασιλική Παραστατίδου, τη λογίστρια που έχασε τη ζωή της από την έκρηξη στο κατάστημα Everest της...
πλατείας Βικτωρίας.

Εκτός του ότι επισκεπτόταν σπάνια το κατάστημα (και το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε εκεί για να κλείσει βιβλία λόγω του ότι επρόκειτο για την 1η ημέρα του νέου μήνα), πήγε εκεί και νωρίτερα απ’ ότι συνήθιζε. Ο λόγος είναι ότι ήθελε να γυρίσει νωρίτερα στο σπίτι προκειμένου να κάνει έκπληξη ετοιμάζοντας τούρτα γενεθλίων για την εορτάζουσα κόρη της που έκλεινε 12 χρόνια ζωής…
Κατά τα φαινόμενα, σε οποιαδήποτε άλλη μέρα του μήνα και πιθανότατα σε οποιαδήποτε άλλη ώρα, η Βασιλική δεν θα βρισκόταν εκεί...
Η άτυχη γυναίκα είχε και άλλο ένα κοριτσάκι, ηλικίας 9 ετών, ενώ ο σύζυγός της εργάζεται σε ένα άλλο κατάστημα Everest κοντά στην πλατεία Βικτωρίας.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα. Τα τέσσερα έχουν μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς» και το πέμπτο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο μόνος που θα παραμείνει για νοσηλεία είναι ένας 41χρονος, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και έχει εισπνεύσει τοξικούς καπνούς.
Η δυνατή έκρηξη από το υπόγειο του καταστήματος σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στην περιοχή και μάλιστα σε μία ώρα αιχμής και με δεκάδες πελάτες στο κατάστημα αλλά και περαστικούς.
Ήταν τέτοια η ένταση του ωστικού κύματος που θραύσματα από τζάμια, τραπέζια, καθίσματα, ακόμα και σταθμευμένες μοτοσικλέτες εκτινάχθηκαν μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, ενώ ζημιές υπέστησαν αρκετά αυτοκίνητα και παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά στο υπόγειο στο οποίο στεγάζονταν το λογιστήριο της επιχείρησης, κουζίνα, αποδυτήρια των εργαζομένων και τουαλέτες.
Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου και επιβεβαιώθηκε από υπαλλήλους ότι ούτε φιάλες προπανίου διέθετε η επιχείρηση, οι άντρες του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής άρχισαν να ερευνούν στα συντρίμμια του υπογείου. Η έρευνα αυτή συνεχίζεται, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι την στιγμή της έκρηξης στο υπόγειο πραγματοποιούσε θερμές εργασίες ένας ψυκτικός, ο οποίος είχε μαζί του φιάλες για την οξυγονοκόλληση και φέρεται να αντιλήφθηκε διαρροή στις φιάλες, στη συνέχεια φλόγα και αμέσως έτρεξε έξω στον κόσμο φωνάζοντας να απομακρυνθεί.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος Everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.
Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.
Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.
Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.
Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.