Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας ο ΔΟΛ από τη Δευτέρα


Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε ΒΗΜΑ, ΝΕΑ...
Βήμα FM κ.ά.
Την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ, μετά και την αθέτηση της τελευταίας υπόσχεσης του Σταύρου Ψυχάρη πέρι πληρωμής ενός δεκαπενθημέρου του Αυγούστου, την περασμένη Παρασκευή.
Από σήμερα στις 7 το απόγευμα όλα τα μέσα του Οργανισμού νεκρώνουν. Τα ΝΕΑ δεν θα εκδοθούν αύριο, στους 99.5 θα παίζει μόνο μουσική, και τα sites θα σταματήσουν να ανανεώνονται, μετά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που αποφάσισαν οι -επί μήνες απλήρωτοι- εργαζόμενοι.
Από τη διοίκηση τους ενημέρωσαν πως δεν έχουν να τους πληρώσουν ούτε καν το δώρο Χριστουγέννων.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για τις δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ. Η Ένωση Συντακτών αναφέρει:
"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α' δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων".