Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη - Τι φώναξε ο δράστης (ΕΙΚΟΝΑ)


Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ είναι αστυνομικός 22 ετών και ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, σύμφωνα με τον αντικαθεστωτικό...
ιστοχώρο Turkey Untold.
Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο οπλοφόρος μπήκε στην αίθουσα τέχνης όπου ο άτυχος Ρώσος πρέσβης θα πραγματοποιούσε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, χρησιμοποιώντας αστυνομική ταυτότητα.
Επίσης, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο νεαρός αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας την ώρα της επίθεσης, πράγμα που αν επιβεβαιωθεί ενισχύει τις εκτιμήσεις για προσχεδιασμένη και όχι "οπορτουνιστική" επίθεση.
Οι τουρκικές αρχές, πάντως, φαίνονται έτοιμες να επιρρίψουν την ευθύνη στον Φετουλάχ Γκιουλέν: ήδη ο δήμαρχος της Άγκυρας φέρεται να δήλωσε ότι άκουσε ότι ο δολοφόνος είναι "γκιουλενιστής".
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η Χουριέτ, ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη φώναξε, πριν τελικά πέσει νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας:
«Μη ξεχνάτε το Χαλέπι! Μη ξεχνάτε τη Συρία!  Όσο τα αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή και  εσείς δεν θα αισθάνεστε ασφάλεια. Όποιος ευθύνεται για αυτή την καταδυνάστευση θα πληρώσει, ένας προς ένας! Μόνο ο θάνατος μπορεί να με σταματήσει! Ο Θεός είναι μεγάλος!».