Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τα άλλαξε πάλι ο Τσίπρας: Μόνο για ένα χρόνο η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά!


Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία  για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, αλλά η κυβέρνηση δεν σταματά τις …
εκπλήξεις.
Συγκεκριμένα στην τροπολογία ορίζεται πως το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει ισχύ, μόνο για ένα χρόνο, μέχρι 31/12/2017,  και όχι «για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση», όπως είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει: 
«Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε επίσης και μέτρα στήριξης των νησιών της πρώτης γραμμής, που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Για αυτά τα νησιά, του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ.
Η εξίσωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο που είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε και θα εφαρμόσουμε, όχι όμως την ώρα που οι συμπολίτες μας εκεί, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σήμερα, άλλωστε, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη.
Η σωστή όμως διατύπωση είναι: Χάρη στα νησιά μας και χάρη στους νησιώτες μας που έχουν σηκώσει ψηλά τις αξίες της Ευρώπης. Τους χρωστά λοιπόν η Ευρώπη. Τους χρωστά η Ελληνική Πολιτεία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στήριξη. Και είμαστε αποφασισμένοι να τους το δείξουμε έμπρακτα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση,  στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων. Αυτοί που σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης.
Τις μέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από τη κρίση και θα βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί».