Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το 2017 : Φτωχό, ανεπαρκές και χωρίς όραμα για την πόλη



Από τον Κύρο Παληκάρη 

Φτωχό, ανεπαρκές και χωρίς όραμα είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το 2017, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο...
της πόλης. 

Αυτό τουλάχιστον παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, καθώς, όπως είπε,περιμένουν πότε θα εγκριθεί η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.
Ειδικότερα, οι συνολικές πιστώσεις των έργων ανέρχονται περίπου στα 16 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 40% είναι πόροι του Δήμου και το υπόλοιπο 60% από κρατικές ενισχύσεις. 
Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2017 απουσιάζουν -ακόμα ως πρόβλεψη - τα χρηματοδοτούμενα έργα από την Περιφέρεια Αττικής που έχουν εγκριθεί πριν από 40 ημέρες και έχουν ως φορέα υλοποίησης το Δήμο Πειραιά, όπως για παράδειγμα την ανάπλαση του Μικρολίμανου και άλλες παρεμβάσεις κυρίως σε αθλητικά κέντρα και σχολεία. 

Το επικό 

Αντίθετα, περιλαμβάνει έργα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου, όπως  για παράδειγμα τη διάθεση ποσού 18.000 ευρώ για την περίφραξη σε οικόπεδο στους Γαργαλιάνους!!!

@ Για γέλια! Πιο τεχνικό πρόγραμμα πεθαίνεις, ΟΧΕ μου...