Latest News

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Καλό ταξίδι στον Γιώργο Βασιλείου: Έφυγε από τη ζωή o "αστυνόμος Θεοχάρης " (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, χάνοντας τη μάχη που έδινε εδώ και καιρό με τον...
καρκίνο του πνεύμονα.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός και εξαιρετικά αγαπητός στο ευρύ κοινό μέσα από το ρόλο του ταξίαρχου Θεοχάρη στην καθημερινή σειρά του Ant1 «Καλημέρα Ζωή» με σκηνοθέτη τον Νίκο Φώσκολο, δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημα υγείας που τον ταλάνιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του οποίου βρισκόταν στο νοσοκομείο για αρκετό καιρό, όπου τον επισκέπτονταν τακτικά αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοί του.
 Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στην Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Τελικά σπούδασε στη δραματική σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη φοιτήτρια της Νομικής σχολής Αθηνών, με την οποία ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου τέσσερα χρόνια μετά, και απέκτησε δύο παιδιά, το Βασίλη και την Ιουλιέττα. Αναφορικά με τη θητεία του στο θέατρο, στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονταν συνεργασίες με πασίγνωστα ονόματα όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. 
Παράλληλα, είχε δανείσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης είχε διδάξει στην ανώτερη δραματική σχολή Τράγκα.              Ως αποτέλεσμα της ενασχόλησής του με τα κοινά, διετέλεσε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007), ενώ επίσης υπήρξε και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.