Latest News

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

"Τα παραπονεμένα λόγια" του Φίλη και το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου!


Σε προσωπικό βήμα μετέτρεψε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αφήνοντας αιχμές κατά Τσίπρα-Καμμένου, αλλά...
και Ιερώνυμου.
Μιλώντας στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, εμφανίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ως εξιλαστήριο θύμα, κάνοντας λόγο για συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου!
Ταυτόχρονα  ο ίδιος υποστήριξε πως υποστήριξε πως πως «το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη»!


Ο κ. Φίλης είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του επισήμανε προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας, «παρόλα αυτά - όπως είπε- το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» και πρόσθεσε ότι «όσο αυτά (τα ερωτήματα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Αιφνιδίως το 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό και όσο αυτό δεν εξηγείται επαρκώς, η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι εφικτή, ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο, δήλωσε συγκινημένος ο Νίκος Φίλης.

«Ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής η ο μέχρι χθες άριστος μαθητής;», αναρωτήθηκε .

Χαμογελώ και μόνο με την απορία κάποιων ανθρώπων γιατί δεν ανέλαβε άλλο υπουργείο. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν, είπε ο κ. Φίλης καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Επανέλαβε εξάλλου πως πρέπει να μπει τέλος στις πανελλήνιες εξετάσεις και ζήτησε αυτό να είναι αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας. Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου και ζήτησε από τη νέα ηγεσία να «αγκαλιάσει» το πρόγραμμα του υπουργείου για τα προσφυγόπουλα.

«Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν αντίτιμο, δεν αγοράζονται» είπε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας όσα γράφονται για την απομάκρυνσή του. Ο κ. Φίλης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποκίνησε σε μεγάλο βαθμό την απομάκρυνσή του, έκανε λόγο για επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι όταν η εκκλησία ζητά και επιτυγχάνει την αποπομπή ενός υπουργού τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Σημείωσε μάλιστα ότι η συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι στο πρόσωπό του καταδεικνύει την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων κράτους-εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κύριος Φίλης κατηγόρησε την ηγεσία της εκκλησίας για αλλαγή στάσης σε μία σειρά θεμάτων και την υιοθέτηση ατζέντας που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν,  και έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος.
Με τα παραπάνω λόγια ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας θέλησε να απαντήσει σε όσα ακούγονται σχετικά με την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και την απόφασή του να μην αναλάβει άλλη υπουργική θέση.

«Η απομάκρυνσή μου απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η αφεντιά μου δέχθηκε κλίμα χυδαίων επιθέσεων. Κάθε καλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει τους σταθμούς αλλαγής στάσης της εκκλησίας» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: Την εβδομάδα που μας πέρασε και παρά την άρση των παρεξηγήσεων οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η αντίθεση του κ. Ιερώνυμου για το τέμενος, ότι οι πρόσφυγες απειλούν με μουσουλμανοποίηση της χώρας, η πλήρης κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων... Ολα αυτά ακόμα και αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς συνιστούν ευθεία επίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα. Θα βυθίσει την χώρας μας πιο βαθιά στην κρίση. Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα και τον πρωθυπουργό. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να υψώσουν ανάστημα στην απαίτηση της εκκλησίας να απομακρυνθεί ένας δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός.

«Πόσο ακόμα θα υπάρξει αυτός ο αναχρονισμός να συνυπάρχουν έρευνα και εκκλησία στο ίδιο υπουργείο;» αναρωτήθηκε

Είναι ζήτημα στοιχειώδους αυτογνωσίας και προτεραιοτήτων για τον πολιτικό κόσμο, είπε ο κ. Φίλης.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Ν. Φίλη. Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το υπουργείο προσπαθεί να καταργήσει κάποιες δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προς τον ΟΟΣΑ, με αιχμή τη χρηματοδότηση της παιδείας. Επίσης, σημείωσε ότι εάν οι εκπαιδευτικοί δεν σηκώσουν το βάρος δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όσα νομοσχέδια και να περάσει το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με τον διάλογο για την παιδεία, ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις προς τους θεσμούς, αλλά υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. «Η κοινωνία πρέπει να καταλαβαίνει τι γίνεται, όλοι αξιολογούμαστε», επεσήμανε και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο λύκειο. «Έχουμε απολέσει τις δύο τάξεις του λυκείου, και όχι με ευθύνη των εκπαιδευτικών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασία.


@ Εκείνο το ερώτημα που απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη είναι πως είναι δυνατόν ο Φίλης να ήταν υπουργός Παιδείας;
Τώρα πάντως μπορεί να ξεκουραστεί αν δεν επιλέξει να το ρίξει στην επαναστατική γυμναστική...