Latest News

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα του βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος αναλαμβάνει...
καθήκοντα υφυπουργού Ναυτιλίας.
Αν και πρόσωπο άγνωστο στον Πειραιά και το χώρο της Ναυτιλίας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός ίσως εκτιμήθηκε από τον πρωθυπουργό ότι προέρχεται από τη νεότερη γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα το τελευταίο διάστημα "βγήκε μπροστά" και υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης.
Παράλληλα συνεκτιμήθηκε και το γεγονός ότι ο βουλευτής Δωδεκανήσου προέρχεται από μια νησιωτική περιοχή και άρα γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες, κυρίως στα ζητήματα που αφορούν τις νησιωτικές περιοχές.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΓεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη. Είναι παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. 
Από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμό του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά ( Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAM κ.α. ) και Εθνικά ( Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Διατέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπάλληλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.
Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2007 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νοτιάς Δωδεκανήσου.
Διατέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νότιου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (2013-2014).