Latest News

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

«Εμφύλιος» δικαστικών μετά από αίτηση για ίδρυση νέας Δικαστικής Ένωσης


Πολεμική ατμόσφαιρα έχει προκαλέσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η κατάθεση αίτησης από...
τους ανώτερους και ανώτατους δικαστές και εισαγγελείς για την ίδρυση νέας δικαστικής Ένωσης.
Η αίτηση για σύσταση νέας δικαστικής ένωσης με την επωνυμία «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την 1η Νοεμβρίου 2016.
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαβλέπει διχαστική διάθεση στους κόλπους της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή συνιστά διάσπαση της ενότητας της Ένωσης με τη δημιουργία δύο κατηγοριών συναδέλφων.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι η επιλογή του χρόνου που κατατέθηκε η αίτηση δεν είναι τυχαία, αφού γίνεται λίγες ημέρες μετά την κυβερνητική σκέψη να δοθούν αυξήσεις με τη μορφή επιδόματος σε ανώτερους και ανώτατους δικαστές, όπως επίσης μετά την πρόταση για αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των ανώτατων δικαστών.
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ, στην ανακοίνωσή τους, αφού υπογραμμίζουν ότι οι ανώτεροι και ανώτατοι Δικαστές υπερεκπροσωπούνται στο ΔΣ της Ένωσης, καθώς 7 από τα 15 μέλη του ανήκουν σ’ αυτούς, επισημαίνουν ότι επειδή «δεν κατάφεραν να έχουν μια Ένωση στα μέτρα τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα». Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως οι καταστατικοί σκοποί της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ακριβώς ίδιοι με τους σκοπούς της δικής τους Ένωσης.