Latest News

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ελπίδα μετά την κραυγή απόγνωσης για τον άνθρωπο με τα 4 πόδια (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Ένας άνθρωπος με τέσσερα πόδια. Όσο παρά φύσιν και απόκοσμο ακούγεται..
(και φαίνεται) σε όλους τους υπόλοιπους, τόσο φυσιολογικό μοιάζει πιθανότατα για κάποιον που εδώ και 22 χρόνια έχει μάθει να ζει έτσι.
Ο Ινδός Αρούν Κούμαρ γεννήθηκε έτσι και έτσι έχει παραμείνει έως σήμερα, χωρίς να υποβληθεί σε καμία είδους θεραπεία.
Όταν ήταν βρέφος οι γιατροί εκτίμησαν ότι θα ήταν μεγάλο ρίσκο να υποβληθεί σε επέμβαση. Μετά τη βρεφική ηλικία και προϊόντος του χρόνου, ουδείς γιατρός ασχολήθηκε σοβαρά με ένα χωριατόπαιδο ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια της χώρας. Το βρέφος που γεννήθηκε το 1994 στην περιοχή Ούτταρ Πραντές μεγάλωσε, δυσφημίζοντας με την εικόνα του και μόνο, τις έτσι και αλλιώς άθλιες υγειονομικές υποδομές της Ινδίας εκτός του Δελχί.
«Ήμασταν συντετριμμένοι, αλλά όλοι μας έλεγαν είναι ok, ας ζήσει έτσι», λέει ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του περιγράφει: «Θυμάμαι ότι είχε κολλήσει στη γέννα, ήταν δύσκολη, με πολλούς πόνους. Όταν ο Αρούν γεννήθηκε και τα τέσσερα πόδια του είχαν το ίδιο μήκος».
Τα δύο επιπλέον πόδια του Κουμάρ βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλάτης του. Το ένα είναι υποανάπτυκτο και το άλλο μονίμως λυγισμένο στο γόνατο. Δεν μπορεί να τα κινήσει, αλλά τα αισθάνεται και τον δυσχεραίνουν στις κινήσεις και το περπάτημα.
Για πρώτη φορά στη ζωή του ελπίζει ότι δεν ζήσει έτσι έως του πεθάνει. Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματός του στα social media ο ορθοπεδικός χειρουργός από το Δελχί, Χέρμαντ Σάρμα, προσφέρθηκε να βοηθήσει.
Μαζί με την ομάδα του στο νοσοκομείο Fortis Memorial Research Institute της ινδικής πρωτεύουσας, ανέλαβαν να διαγνώσουν αν τελικά μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.
Εξετάζοντας τον 22χρονο ανακάλυψαν ότι έχει και δεύτερη λεκάνη. Ακολούθως ο Αρούν υποβλήθηκε σε μαγνητική και αξονική τομογραφία, ακτινογραφίες και ηχωκαρδιογραφήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς συνδέονται τα επιπλέον πόδια και πώς επηρεάζουν αυτά το υπόλοιπο σώμα του.
«Σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πού είναι η παροχή αίματος και από πού το αίμα πηγαίνει στο πόδια του, και, επίσης, θα πρέπει να μάθουμε αν έχει επιπλέον νεφρά, επιπλέον ουρήθρα, επιπλέον ουροδόχο κύστη», δήλωσε ο Δρ. Σάρμα.
Ο άτυχος Αρούν δηλώνει ότι είναι έτοιμος να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο προκειμένου να επανορθώσει το λάθος της φύσης και ζήσει από εδώ και πέρα μια φυσιολογική ζωή. «Είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου πουν οι γιατροί και να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση», λέει, έχοντας μόλις μάθει ότι δεν είναι ο μοναδικός στον κόσμο με το συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία.
Όπως έγινε γνωστό από τα μέσα της Μοζαμβίκης, στις 31 Οκτωβρίου γεννήθηκε στο δυτικό τμήμα της χώρας ένα μωρό με τέσσερα πόδια. Η μητέρα είχε φυσιολογικό τοκετό και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για αυτό που θα έβλεπε μετά τη γέννηση του παιδιού.