Latest News

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ποιος είναι ο χάκερ πίσω από τη μεγαλύτερη εισβολή στη Wall Street; (ΕΙΚΟΝΑ)


Ο μόνος Αμερικανός ύποπτος για το μεγαλύτερο hack της Wall Street βρίσκεται φυλακισμένος σε κελί στη...
Ρωσία και διαπραγματεύεται την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Ο Joshua Aaron, από το Maryland, ο οποίος φοίτησε στο Florida State University κρατείται σε φυλακή για παράνομους μετανάστες κοντά στη Μόσχα, αφού δεν μπόρεσε να ταυτοποιηθεί μετά από τσεκ των αρχών στο διαμέρισμά του.

Αυτός και δύο Ισραηλινοί κατηγορούνται πως πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο hack στην ιστορία της Wall Street από το 2007 μέχρι τα μέσα του 2015. Κατηγορούνται πως υπέκλεψαν τα δεδομένα 100 εκατ. πελατών από τη JPMorgan Chase & Co και άλλες εταιρείες, χρησιμοποιώντας τα σε διάφορες κομπίνες για διαχείριση των τιμών των μετοχών που τους προσέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων.
 Εν μέσω του hack τα μέλη του κυκλώματος προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα και πληροφορίες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ επεξεργάστηκαν στοιχεία πληρωμής για ψεύτικα φαρμακευτικά προϊόντα, anti-virus, πλαστά διαβατήρια και άλλα. Χρησιμοποίησαν 75 διαφορετικές εταιρείες παγκοσμίως για να ξεπλύνουν το χρήμα τους.
Ένα μυστήριο, όμως, παραμένει. Ο 32χρονος Aaron και οι δύο Ισραηλινοί παρουσιάζονται ως οι αρχιτέκτονες του κυκλώματος, αλλά η ταυτότητα του χάκερ πίσω από όλα αυτά παραμένει άγνωστος!
Εάν ο Aaron επιστρέψει στις ΗΠΑ θα μπει στη φυλακή μαζί με τους δύο Ισραηλινούς...αλλά ο χάκερ κυκλοφορεί κάπου εκεί έξω...