Latest News

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Τελικά δεν ευθύνεται κανείς για τον εμπρησμό στη Marfin; Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους!


Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο Θοδωρής Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, που ήταν κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της MARFIN...
ο πρώτος και τη βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ ο δεύτερος, στα επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου τον Μάιο του 2010 για το πρώτο μνημόνιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απαλλακτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως έδρας για τους δύο κατηγορούμενους που φαίνεται δεν προέκυψαν στοιχεία για την ενοχή τους.
Το χρονικό της τραγωδίας 
Ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της χώρας κατά του πρώτου Μνημονίου κατέληξε σε τραγωδία, στις 5 Μαΐου του 2010. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι νεαροί κουκουλοφόροι έσπασαν την βιτρίνα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ εντός της.
Από την φωτιά οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και άρχισαν να ανοίγουν μπαλκονόπορτες και να στριμώχνονται στο μικρό μπαλκονάκι της πρόσοψης για να πάρουν ανάσα.
Οι αρχές εντόπισαν στις σκάλες μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου τον 36χρονο Επαμεινώνδα Τσάκαλη και στον δεύτερο όροφο στο γραφείο της την 35χρονη Παρασκευή Ζούλια. Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που κυοφορούσε, εντοπίστηκε λίγα εκατοστά μακριά από την μπαλκονόπορτα όπου προσπάθησε να φτάσει για να σωθεί.
@ Αλήθεια πότε θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τη δολοφονία αυτών των ανθρώπων που δεν κάηκαν μόνοι τους;