Latest News

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

"Σχέσεις στοργής" μεταξύ Δημοτικής Αρχής Μώραλη και υπηρεσιακών παραγόντων στο Δήμο Πειραιά

"Ηλεκτρισμένη" ατμόσφαιρα φαίνεται ότι επικρατεί μεταξύ της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη και υπηρεσιακών παραγόντων στο Δήμο Πειραιά, το...
τελευταίο διάστημα. 

Ήδη αυτή η ιδιότυπη κατάσταση δείχνει πλέον ν' αρχίζει να ξεφεύγει στο δημαρχείο της Κοραή, καθώς εμφανίζεται με ανορθόδοξο τρόπο -τουλάχιστον επικοινωνιακά- προς τα έξω μια θλιβερή εικόνα που εκθέτει το Δήμο Πειραιά, αλλά και προσωπικά τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Αν και οι σχέσεις αιρετών και υπηρεσιακών θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται από πνεύμα συνεργασίας, ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει χωρίς καν να κρατούνται τα προσχήματα στο Δήμο Πειραιά. Έκπληκτοι  οι δημότες βλέπουν το τελευταίο διάστημα να έχουν αρχίσει προσωπικές επιθέσεις σε υπηρεσιακούς παράγοντες με αήθη δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που δημοσιεύει κείμενα από το περιβάλλον του δημάρχου, αν και δεν στηρίξει προεκλογικά τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής".

Έτσι, οι επιθέσεις αυτές λέγεται πέριξ της πλατείας Κοραή ότι δεν μπορεί να γίνονται τυχαία, αλλά έχουν την ανοχή ή την σιωπηλή συναίνεση της δημοτικής αρχής Μώραλη εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων που δεν συμμερίζονται τις απόψεις της σε θέματα που απασχολούν το Δήμο Πειραιά.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σχεδόν σ' όλα τα νομικά, οικονομικά, έργα κι άλλα σοβαρά θέματα δέχεται συμβουλές από "ειδικούς" εκτός Δήμου, χωρίς αυτό να έχει σχέση με την επαγγελματική κατάρτιση των υπηρεσιακών παραγόντων.

Στόχος των επιθέσεων είναι να δημιουργεί ένα κλίμα απαξίωσης, πίεσης, αλλά και τρομοκράτησης των υπαλλήλων, προκειμένου είτε να τους οδηγήσουν σε παραίτηση είτε να βρουν δικαιολογίες για αντικατάστασή τους με τους "εκλεκτούς" της σημερινής δημοτικής αρχής.
 Μάλιστα, οι "κακές γλώσσες" λένε ότι αντιδήμαρχος προωθεί ήδη συγκεκριμένο αντικαταστάτη για θέση ευθύνης υπηρεσίας που βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων, επειδή θεωρεί ότι δεν τον κάλυψε σε μια προσωπική του υπόθεση. (Καταλάβετε ή χρειάζεται να το αναλύσουμε κι άλλο;)

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλη αυτή κατάσταση δείχνει μια εικόνα διάλυσης στο Δήμο Πειραιά, εκθέτοντας περισσότερο τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος μετά από δύο χρόνια θητείας εμφανίζεται να μην μπορεί να συνεργαστεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δέχονται δημόσια προσωπικές επιθέσεις. Αυτή η εικόνα τον αδικεί και δεν του ταιριάζει με τον χαρακτήρα που έχει επιδείξει έως τώρα τουλάχιστον, προσπαθώντας να λειτουργήσει  συναινετικά στο Δήμο Πειραιά...

@ Καλό είναι αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρει διαστάσεις δημόσιου ...ξεκατινιάσματος, αν οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι που δεν μπορούν να απαντήσουν δημόσια λόγω της ιδιότητάς τους, ν΄αρχίζουν να στείλουν e-mails στο Reportaz Net...