Latest News

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Γιατί μετονομάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας; Τι λένε τώρα από το Μαξίμου


Φαίνεται πως από το Μαξίμου σχεδιάζουν ν’ αλλάζει όνομα το υπουργείο Ναυτιλίας στον....
επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος εγκρίθηκε ήδη από το ΣτΕ και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Ακόμη, στο νέο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπάγονταν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Η διαρροή από το Μαξίμου
Πηγές της κυβέρνησης διαψεύδουν ότι υπάρχουν προεδρικά διατάγματα που συνδέονται με αλλαγές στην κυβερνητική δομή. "Πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. "Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται", υποστηρίζουν  οι διαρροές από το Μαξίμου.
Επισημαίνουν, τέλος, ότι σε κάθε περίπτωση,ο ανασχηματισμός, αυτήν την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού.

@ Αλήθεια τότε γιατί έστειλαν το σχέδιο προεδρικού διατάγματος στο ΣτΕ και τι σχέση μπορεί να έχει το Λιμενικό με την Οδική Ασφάλεια;