Latest News

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Νιώθετε λυπημένοι; Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανακάμψετε!


Aν νιώθετε λυπημένοι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πάρετε τα...
πάνω σας, είναι κάτι παραπάνω από εύκολος.
Ποιος είναι αυτός; Να βγάλετε μία selfie φωτογραφία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Psychology of Well-Being, το να βγάζετε φωτογραφίες τον εαυτό σας ανεβάζει την ψυχολογική σας διάθεση.
Η έρευνα έγινε με την συμμετοχή 41 μαθητών από την Αμερική από τους οποίους ζητήθηκε να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο μία εφαρμογή και να αποτυπώνουν σε αυτήν την ψυχολογική τους διάθεση για τέσσερις εβδομάδες.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στο πείραμα χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Από τα  μέλη της μίας ομάδας ζητήθηκε να βγάζουν μία χαμογελαστή σέλφι κάθε μέρα. Από τα μέλη του άλλου γκρουπ ζητήθηκε να βγάζουν φωτογραφίες πραγμάτων που τους κάνουν ευτυχισμένους και από τα μέλη του τρίτου γκρουπ να βγάζουν φωτογραφίες πραγμάτων που πίστευαν πως θα κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους και στην συνέχεια να τους τις στέλνουν.
Τα αποτελέσματα; Σύμφωνα με την έρευνα στο τέλος του πειράματος τα μέλη και των τριών ομάδων ένιωθαν πολύ πιο ευτυχισμένα.
Αυτοί από τους οποίους ζητήθηκε να βγάζουν selfies δήλωσαν πως  ένιωθαν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους μετά από αυτήν την άσκηση.
«Όσο περνούσαν οι μέρες ένιωθα πιο άνετα να φωτογραφίζω τον εαυτό μου», είπε ένας από τους συμμετέχοντες. «Αν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου τότε η σέλφι είναι ένας καλός τρόπος να το αποτυπώσεις», συνέχισε.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν φαίνονται και πολύ πειστικά κυρίως επειδή το δείγμα στο οποίο βασίστηκε ήταν μικρό. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα που δείχνουν ότι εκείνοι που έβγαζαν φωτογραφίες τα αντικείμενα που τους κάνουν ευτυχισμένους είχαν πιο γρήγορα αντανακλαστικά, έστελναν τις φωτογραφίες σε συγγενείς και φίλους και δήλωσαν πιο ανακουφισμένοι από το άγχος μετά την επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Εσείς τι πιστεύετε; Μπορεί μία selfie να βελτιώσει την ψυχική κατάσταση κάποιου ή όχι;