Latest News

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Εικόνες καταστροφής από την καταιγίδα στον Πόρο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η θυελλώδη καταιγίδα που έπληξε τον Πόρο. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ

Η καταιγίδα ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ με νεροποντή και αστραπές που έκαναν την νύχτα, ημέρα και συνοδευόταν από ισχυρούς δυτικούς ανέμους γύρω στα 7-8 μποφόρ.
Τα έντονα φαινόμενα διήρκησαν περίπου 20 λεπτά και ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε τουριστικά σκάφη στο λιμάνι του νησιού, κυρίως στο σημείο του τουριστικού καταφυγίου στην πασσαλωτή προβλήτα, αλλά και στο κεντρικό λιμάνι, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μάνεση».
Η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή, που κυριολεκτικά από τύχη δεν κινδύνευσαν ζωές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, ότι στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, μεταφέρθηκε ένας άνθρωπος με καρδιακό επεισόδιο.
Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος κι ένα μικρό ταχύπλοο βυθίστηκαν, ενώ αλλά 8 περίπου σκάφη καταστράφηκαν και είναι πολύ πιθανό να βυθιστούν και κάποια από αυτά τις επόμενες ώρες. Η θάλασσα γέμισε με σπασμένα κομμάτια από σκάφη, ενώ η μυρωδιά του πετρελαίου ήταν πολύ έντονη.
Μάλιστα λίγη ώρα μετά την έντονη καταιγίδα, ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα σκάφη, η οποία κατασβήστηκε γρήγορα. Ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν σε τουριστικά σκάφη σε διάφορα σημεία του λιμανιού, ήταν πολύ περισσότερες και η αυριανή ημέρα θα δείξει το μέγεθος της καταστροφής.
 Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε και αρκετές ζημιές σε υποδομές του νησιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκαν ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή της Πούντας και στο Κανάλι. Επίσης πολλές ζημιές σημειώθηκαν στην πασσαλωτή προβλήτα, καθώς έσπασαν πολλά pillars, αποκολλήθηκε το τσιμέντο σε αρκετά σημεία, ενώ έσπασε και η μικρή γέφυρα, που ένωνε την πλωτή προβλήτα με την πασσαλωτή. Μικρές ζημίες έγιναν και σε καταστήματα εστίασης της παραλίας, κυρίως σε ομπρέλες, τέντες και γλάστρες.

Τέλος, καταστράφηκε το ξύλινο πεζοδρόμιο της γκρεμισμένης προβλήτας, καθώς υποχώρησαν τα βράχια και τα χώματα που το υποστήριζαν.
Την ώρα της καταιγίδας κατέφθασε στο σημείο η υπάλληλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία κάλεσε αμέσως ηλεκτρολόγο για να κόψει το ρεύμα στα γκρεμισμένα pillars και να αποσοβήσει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Α.Τ. Πόρου βρέθηκαν στο σημείο, ενώ παρών ήταν  ο δήμαρχος Πόρου, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δημοτικοί σύμβουλοι. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των προϊσταμένων του Λιμεναρχείου Πόρου.
Δείτε στις φωτογραφίες.
1 2 11 10 9 5 4 3 8 7 6 13 12
www.porosnews.gr