Latest News

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πειραιάς υποδέχεται ξανά το “Πλοίο της Ειρήνης”



Με μια μεγάλη συναυλία ειρήνης και αλληλεγγύης υποδέχεται για μια ακόμη φορά στον Πειραιά το «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat), το οποίο...
πραγματοποιεί το 92ο παγκόσμιο ταξίδι του, έχοντας ανάμεσα στους περίπου 2.000 επιβάτες ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι («Χιμπακούσα»).
Κύριο αίτημα των επιβαινόντων είναι : ένας κόσμος ελεύθερος από πυρηνικά, πολέμους και βία.
Το ταξίδι του πλοίου ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και θα ολοκληρωθεί έπειτα από 92 ημέρες στο ίδιο λιμάνι.
Στις εκδηλώσεις υποδοχής ξεχωρίζει η συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή στις 7.00 το βράδυ στην αίθουσα του ΟΛΠο Νίκος Ανδρουλάκης με την ορχήστρα του, ενώ θα πάρει μέρος και ιαπωνική χορευτική ομάδα, προερχόμενη από το «Πλοίο της Ειρήνης».
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονταν ακόμα επίσκεψη της ομάδας «Χιμπακούσα» στην Ακρόπολη, συναντήσεις στη Βουλή και το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στην Ακαδημία Πλάτωνος με επιτροπή κατοίκων που διοργανώνουν διήμερο ειρήνης.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται το ΠΑΔΟΠ και η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, με τη στήριξη του ΟΛΠ και της Περιφέρειας Αττικής.
Τα μεσάνυχτα της 16ης Σεπτεμβρίου το πλοίο απέπλευσε από τον Πειραιά για τη Σαντορίνη. Αμέσως μετά, στις 19 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί τη Μάλτα, στις 21 Σεπτεμβρίου τη Ρώμη, τη Μασσαλία στις 24 και στις 25 τη Βαρκελώνη.