Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο των… δακρύων όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε κρεμμύδια για μαγείρεμα...
ή σαλάτα.
Ωστόσο, αυτό μπορεί να σταματήσει να συμβαίνει, αν κι εσείς σταματήσετε να κόβετε την ρίζα του κρεμμυδιού.
Όταν κόβετε τη ρίζα του κρεμμυδιού, απελευθερώνεται θείο στον αέρα, το οποίο αναμιγνύεται με το οξυγόνο στην επιφάνεια των ματιών μας και δημιουργεί θειικό οξύ. Στη συνέχεια, αυτό το οξύ σας αναγκάζει να δακρύζετε.
Οπότε, ο καλύτερος τρόπος για να μην δακρύζετε κάθε φορά που καθαρίζεται κρεμμύδια, είναι να βγάλετε ολόκληρη την ρίζα από το κρεμμύδι με μια μεγάλη φέτα, όπως φαίνεται να κάνουν επαγγελματίες σεφ στο βίντεο που ακολουθεί: