Latest News

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σάλος από τις δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου για τον Κεμάλ Ατατούρκ


 Μποφόρ αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσουν στην ελληνική κοινή γνώμη οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου για τον Κεμάλ Ατατούρκ στην...
τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Ο Αντώνης Ρέμος προσπαθώντας να εστιάσει στα κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων και στις ρίζες του από το Αϊβαλί δηλώνει για τον Τούρκο ηγέτη:
 «Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».
Ενώ για τα κοινά σημεία μας με τους Τούρκους είπε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς»;

Και αναφέρθηκε στις ρίζες του: «Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ».