Latest News

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Γιώργου Νταλάρα: «Τα καταφέρνω επειδή είμαι ξενέρωτος»!


Περίπου μισό αιώνα παρουσίας στη μουσική και στο τραγούδι συμπληρώνει ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος...

παραχώρησε στο Βήμα μια σπάνια και ενδιαφέρουσα συνέντευξη.


Άραγε αυτά τα πενήντα χρόνια που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, τον έχουν κουράσει;
«Αν εννοείς τη ζωή, σε κάποιον βαθμό όλοι τη βαριούνται τη ζωή. Αυτό που με κρατάει να είμαι παρών είναι η αγάπη του κόσμου. Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό αλλά εγώ δεν το θεωρώ έτσι. Σε όλη αυτή την καταχνιά αυτό που δεν έχει προδώσει τον κόσμο είναι το τραγούδι, παρ' όλο που έχει τις κακές του πλευρές. Και αυτό συμβαίνει επειδή το τραγούδι δεν το έχει ένας στα χέρια του. Οπότε το είχε ένας, υπήρξαν καταστροφές. Το έχουμε πολλοί στα χέρια μας. Ποιητές, στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές. Είναι μια διαδικασία με πολλούς ανθρώπους. Και επειδή πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν μεγαλώσει με τις καλές πλευρές της τέχνης έχουν αγωνία για αυτό που κάνουν. Αυτό το κομμάτι αξίζει να υπάρχει. Η μουσική και το τραγούδι ήταν ένα ίαμα για εμένα. Η μουσική με έκανε να μείνω όρθιος. Γνωρίζω τι κάνω, πού απευθύνομαι, γιατί το κάνω, δεν έχω σκοτεινές ή υπόγειες σελίδες. Με το τραγούδι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, είναι όλα έτσι όπως τα ακούς» αποκαλύπτει ο διαχρονικός τραγουδιστής.
Ο Γιώργος Νταλάρας δεν σταματά να δουλεύει και να προγραμματίζει και αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του:

«Τα καταφέρνω επειδή είμαι... ξενέρωτος. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν φουμάρω, δεν με φουμάρουν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω τι έχασα αλλά ξέρω τι κέρδισα με τη ζωή που έκανα. Κάνω και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλό και συγκινητικό βρίσκω μπροστά μου. Ετσι λοιπόν θα συνεχίσω. Άλλωστε δεν μου αρέσουν οι μόδες. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ κάπου. Αν κάποιος άκουσε το όνομά μου και είπε ότι είναι μόδα, κακό του κεφαλιού του».
Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες και τα σχέδια για το μέλλον τονίζει:
«Θέλω να είμαι ο πιο χαζοπαππούς του κόσμου. Και να ζήσω τα επόμενα χρόνια με καλοσύνη και αγάπη. Για εμένα το σημαντικό είναι το παιδαγωγικό κομμάτι της τηλεόρασης και όχι ο αριθμός των αδειών».