Latest News

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ολυμπιονίκες στο ψέμα τέσσερις Αμερικανοί κολυμβητές με αρχηγό τον Ράιαν Λόχτε (ΒΙΝΤΕΟ)


Πίστευαν ότι είχαν καταστρώσει το τέλειο έγκλημα, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τον «μεγάλο αδελφό»: την κάμερα ασφαλείας. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ο Αμερικανός κολυμβητής Ράιαν Λόχτε και τρεις συναθλητές του έγιναν πρωτοσέλιδοι όχι για τις επιδόσεις στην πισίνα, αλλά γιατί κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κλοπής στο Ρίο της μεγάλης «εγκληματικότητας» και των Ολυμπιακών Αγώνων. Τελικά, όμως, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο επιβεβαίωσε ότι ο Λόχτε και οι υπόλοιποι τρεις είχαν «κατασκευάσει» την καταγγελία της κλοπής και από θύματα βρέθηκαν να είναι οι θύτες.
Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Φερνάντο Βελόσο, κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία σε βάρος τους. Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις κολυμβητές «θεωρητικά» θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν. Ο Λόχτε κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 4x200 μ. ελεύθερο ανδρών στην κολύμβηση.
Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτε είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία και κρατούνταν, ενώ είχαν κατασχεθεί τα διαβατήριά τους. Τελικά το βράδυ της Πέμπτης τους επετράπη η επιστροφή στις ΗΠΑ. Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται ο τέταρτος εμπλεκόμενος, Τζίμι Φέιγκεν. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε συγγνώμη για την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά των αθλητών της.
Aυτό είναι και το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας στο βενζινάδικο: