Την τελευταία του πνοή, άφησε τελικά πριν από λίγο στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ο Ανδρέας Μπάρκουλης στα...
80 χρόνια.
Ο μεγάλος ηθοποιός νοσηλευόταν με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Η σύζυγος του, Μαίρη Μπάρκουλη, αλλά και ο γιος του Νίκος δεν είχαν φύγει λεπτό από το πλευρό του.
Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η στενή του φίλη, Άννα Φόνσου,ενώ κάποιοι τον είχαν πεθάνει από χθες, προκαλώντας το ξέσπασμα του γιου του Περισσότερα εδώ
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς αλλά και εμβληματικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει το σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!» που αποτύπωνε τον πανικό που προκαλούσε σε κάθε του εμφάνιση μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936.
Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.
Ένα μικρό διάστημα της ζωής του ο Ανδρέας Μπάρκουλης το πέρασε στην Αμερική, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».
Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).