Μετά από ένα μαραθώνιο για το στόχο των 200 ψήφων και μια βραδιά γεμάτη εντάσεις στην Ολομέλεια, η προσπάθεια... της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα με την ονομαστική ψηφοφορία, αλλά η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δεν θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
Στο τέλος της συζήτησης, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων των κομμάτων που δεν συντάχθηκαν μαζί του και κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ: "Αρνείστε ένα δώρο ιστορικού χαρακτήρα και ταυτίζεστε με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλυπτόμενοι στον ελληνικό λαό μας χαρίζετε και την ηθική υπεροχή και τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός το 2019 να μας ξαναψηφίσει και να σας κατατάξει στο παλιό πολιτικό σύστημα και να σας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, για να θυμηθώ άλλη μια ιστορική φράση, είπε ο πρωθυπουργός.
Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές. Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.
Στην ψηφοφορία επί των άρθρων, για το άρθρο ένα που προβλέπει απονομή του δικαιώματος ψήφου στους νέους 17 ετών, 180 βουλευτές ψήφισαν ναι, όχι ψήφισαν 81, ενώ 20 δήλωσαν «παρών». Για το άρθρο 2 που περιλαμβάνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ναι ψήφισαν 179, όχι 83 και παρών ψήφισαν 19. Στο άρθρο 3, που προβλέπει πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ναι ψήφισαν 163, όχι 101 και 17 ψήφισαν παρών. Στο άρθρο 4 που περιέχει καταργούμενες διατάξεις και στο ακροτελεύτιο άρθρο 5 ναι ψήφισαν 179, όχι ψήφισαν 86, ενώ 16 ψήφισαν παρών.