Latest News

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Bremain ή Brexit; Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση στη Μεγάλη Βρετανία


Μόλις έκλεισαν οι κάλπες στην Βρετανία, βγήκαν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης YouGov στην διάρκεια...
της μέρας, όπου το Bremain (δηλαδή η παραμονή στην ΕΕ) κερδίζει με 52%, έναντι 48% του Brexit.
 Το Sky News, μάλιστα, μεταδίδει πως ο Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχτηκε την ήττα, ότι δηλαδή το Bremain προηγείται. 
Τα εκλογικά τμήματα παρέμειναν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα αρχίσει να συγκεντρώνει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).
Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης.
Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, εθνικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του "Remain" και του "Leave".

Πως έκλεισε το χρηματιστήριο στην Αγγλία
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε μεγάλη άνοδο σήμερα, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι θα αποφευχθεί ένα Brexit.
Ο δείκτης FTSE-100 σημείωσε άνοδο 76,91 μονάδων ή 1,23% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και έκλεισε στις 6.338,1 μονάδες.