Latest News

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο δήμαρχος Πειραιά θα εκπροσωπεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά δεν θα εκπροσωπεί την πόλη στο ΔΣ του ΟΛΠ, αλλά θα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ για τα...
επόμενα πέντε χρόνια. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δημοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά "Το Λιμάνι της Αγωνίας" το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: 
«Η τροποποίηση του καταστατικού του ΟΛΠ κατά την προχθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού μας φέρνει μπροστά σε νέα δεδομένα. Και αυτό γιατί στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγράφηκε η δέσμευση του βασικού μετόχου -ΤΑΙΠΕΔ- ότι ο Δήμος Πειραιά θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργανισμού με μία από τρεις θέσεις που θα κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό. 
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμαρχος Πειραιά δεν θα εκπροσωπεί την πόλη στο ΔΣ του ΟΛΠ, αλλά θα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Και αυτό για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, καθώς τότε θα περάσει στην Cosco το 67% των μετοχών του ΟΛΠ και το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι η πρώτη φορά από το 1881 που ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορεί να εκφέρει άποψη και λόγο για το λιμάνι του, ούτε και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης".
Κατά τα λοιπά, η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» εκτιμά ότι η μόνιμη εκπροσώπηση της πόλης του Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ είναι θέμα θεσμικό, πολιτικό, ιστορικό και ουσιαστικό και πρέπει να αναφέρεται ρητά στο καταστατικό του Οργανισμού. Και είναι ακριβώς αυτό που οφείλει -ακόμα και τώρα- να διεκδικήσει ο Δήμος Πειραιά αφού η ανάπτυξη της πόλης και η ευημερία των πολιτών της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το λιμάνι. Η πόλη, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραδώσουν τα όπλα. Το ΛτΑ υπήρξε και παραμένει σταθερός πολέμιος των αποκρατικοποιήσεων και υπέρμαχος της εσωτερικής αναδιάρθρωσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των δημόσιων οργανισμών, με την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Για εμάς, δεν έχουν μπει τίτλοι τέλους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες του Πειραιά για ένα  ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»