Latest News

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Άγριο ξύλο μεταξύ μεταναστών και πυρκαγιά στο κέντρο κράτησης (ΒΙΝΤΕΟ)


Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Πακιστανούς και Σύριους ξέσπασαν πριν λίγη ώρα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Σάμο, με αποτέλεσμα...
τουλάχιστον 30 τραυματίες, μεταξύ των οποίων κάποιοι αρκετά σοβαρά ενώ έγιναν και πολλές προσαγωγές.   
Κάποιοι έχουν μεταφερθεί ήδη στο Νοσοκομείο της Σάμου ενώ όσοι παραμένουν εκεί δέχονται τις πρώτες βοήθειες από μέλη του Ερυθρού Σταυρού.    Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. 
Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.   Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη.  
 Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει μέσα στο κέντρο με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την θέσουν σε έλεγχο με την συνδρομή μιας διμοιρίας των ΜΑΤ να συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε από τις φωτιές.
   Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.   Να σημειωθεί πως στο νησί απόψε βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης για το συνέδριο της ΚΕΔΕ.