Latest News

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Νίκος Φίλης: Γκαφατζής ή επαγγελματίας αποπροσανατολιστής;


Είχε δεν είχε, τα κατάφερε για μια ακόμη φορά να τραβήξει την δημοσιότητα επάνω του ο πολιτικά πληθωρικός και ενίοτε προκλητικός Νίκος Φίλης....
Με την δημόσια δήλωση για την συνταγματικότητα της αντικυβερνητικής διαδήλωσης της 15ης Ιουνίου  κατάφερε να ξεσηκώσει ένα τσουνάμι διαμαρτυριών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και να προκαλέσει την δυσφορία πολλών συντρόφων και συναδέλφων του υπουργού που φρόντισαν να τον «αδειάσουν» χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Προσωπικές απόψεις χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ότι είναι στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας να διαδηλώνουν οι πολίτες την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Βουλής τόνιζε σε συνέντευξη τύπου «πως ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του». Στο ίδιο αποδοκιμαστικό μήκος κύματος και ο Πάνος Σκουρλέτης: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος».
Και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Φίλη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM», ο υπουργός Εργασίας είπε πως «ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία».
Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Παιδείας έδειξε να προσπερνά χωρίς κανένα σχόλια τα συντροφικά μαχαιρώματα των συναδέλφων και φίλων του και προτίμησε απλώς να απαντήσει στο αίτημα της ΝΔ που σήμερα ζήτησε την παραίτησή του λέγοντας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου.
Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».
Στο Μέγαρο Μαξίμου, το περιβάλλον του πρωθυπουργού εμφανίζεται διχασμένο όσον αφορά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη καθώς εκτός από τους «ενοχλημένους» δεν λείπουν και αυτοί που εκτίμησαν τον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο ο υπουργός Παιδείας κατάφερε για μια ακόμη φορά να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τα τρέχοντα προβλήματα αλλά και από την ενοχλητική κριτική για την εκποίηση του Ελληνικού.
Και αυτό είναι ένα χάρισμα που όλοι στο Μαξίμου αναγνωρίζουν στο Νίκο Φίλη και αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση – απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που ακόμα και μέσω της έμμεσης αποδοκιμασίας του υπουργού Παιδείας δεν έχασε ευκαιρία να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της συγκεκριμένης συζήτησης υποστηρίζοντας πως με την ευκαιρία των δηλώσεων Φίλη «η ΝΔ βγαίνει από το καβούκι της αποκαλύπτοντας πως αυτή βρίσκεται πίσω από την δήθεν ακομμάτιστη διαδήλωση».koolnews.gr/