Latest News

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

«Μπόμπες»-δηλητήριο σέρβιραν σε γνωστά μπαρ


Ο πολύμηνος έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας άρχισε, όταν σε γνωστό κλαμπ...
στο Γκάζι εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών τα οποία στερούνταν νομίμων παραστατικών,τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής» δύο από τα μπουκάλια βότκας που κατασχέθηκαν, στάλθηκαν στο Χημείο του Κράτους.
Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης, έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση μεθανόλης, πολικό υγρό που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης, καύσιμο, αλλά και ως επικίνδυνο (αν και απαγορευμένο για τρόφιμα και ποτά) υποκατάστατο της αιθανόλης. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε με διάφορα μείγματα και σαν προωθητικό των βαλλιστικών πυραύλων. Στις δυνητικές συνέπειες από την κατανάλωση μεθανόλης συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετός, πόνος στην κοιλιά, αλλά και τύφλωση, νεφρικά ή ηπατολογικά προβλήματα, ακόμα και κώμα.
Ύστερα, λοιπόν, από πολύμηνη έρευνα, την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν 16 άτομα και αναζητούνται ακόμη 19, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε πέντε σπίτια, αλλά και σε αποθήκες, κάβες, μπαρ, κλαμπ. Πρόκειται για μέλη δύο κυκλωμάτων που λειτουργούσαν ως... συγκοινωνούντα δοχεία.
Από τη φυσική και τεχνική επιτήρηση των μελών του κυκλώματος προέκυψε ότι εμπλέκονται και γνωστά νυχτερινά κλαμπ σε Αθήνα, Πειραιά, Θησείο, Γαλάτσι και Ζάκυνθο, οι ιδιοκτήτες των οποίων γνώριζαν ότι προμήθευαν τους πελάτες τους με ποτά επικίνδυνα για την υγεία τους.
Ο Κοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τους κυνικούς διαλόγους, από τις νόμιμες άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου των 35 συνολικά κατηγορούμενων:
 «Θα μου στείλεις μπλε και κόκκινα καφεδάκια και καμία Σμύρνη;», παραγγέλνει καταστηματάρχης.  Σε άλλο διάλογο, τα μέλη της σπείρας ζητάνε «λευκή» (έτσι αποκαλούν τη βότκα οι Ρώσοι). «Μη μου στείλεις το νεράκι (βότκα) σαν την προηγούμενη φορά όμως, δεν πίνεται ρε φίλε, δεν είχε καθόλου γεύση», λέει ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πακιστανικά τηλέφωνα, για να μην τους εντοπίσουν, και είχαν δικούς τους κώδικες επικοινωνίας.
Με εικονικά τιμολόγια μεταπωλούσαν τις βότκες σε καφέ-μπαρ και νυχτερινά κέντρα ιδιοκτησίας τους, εν γνώσει των ιδιοκτητών και υπαλλήλων, καθώς τα αγόραζαν σε χαμηλή τιμή. Ειδικότερα, πωλούσαν τη φιάλη στα 11 ευρώ αντί για 16 που θα κόστιζε κανονικά, ενώ η σπείρα την προμήθευε στον διακινητή στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ.