Latest News

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ξεκινά σήμερα Σάββατο η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής (Live)


Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το πρωί του Σαββάτου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και... συνταξιοδοτικού συστήματος, εν μέσω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και συλλαλητηρίων των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, οπότε και η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ αναμένεται να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία.
Ψηφίστηκε από τις Επιτροπές την Παρασκευή το μεσημέρι
Ψηφίστηκε την Παρασκευή, το μεσημέρι ενώπιον κενών εδράνων, εξαιτίας της μαζικής απουσίας των βουλευτών, και με τη θετική στάση μόνο των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο και επί των άρθρων του.
Κατά την διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, απουσίαζαν εκτός από αρκετούς βουλευτές όλων των κομμάτων, ομαδικά και η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.
Την πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί άρον-άρον μέσα στο Σαββατοκύριακο η συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη.
Με την κυβερνητική πρόταση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας την στάση της πλειοψηφίας για αιφνιδιαστικές μεθοδεύσεις και πρακτικές υποβάθμισης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Μάλιστα όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην Διάσκεψη των Προέδρων, το ασφαλιστικό δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 9 Μαίου, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επέλεξε την εσπευσμένη ψήφισή του προκειμένου να αποφύγει τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί από τα συνδικάτα για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας.