Γάμο - υπερπαραγωγή διοργάνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
στην Κωνσταντινούπολη.
Κουμπάρος μάλιστα -από την πλευρά της 30χρονης νύφης Σουμεγέ Ερντογάν- ήταν ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Σύμφωνα με τις αναφορές, οι προσκεκλημένοι έφτασαν τις 6.000. Ανάμεσά τους ήταν ο πακιστανός πρωθυπουργός, ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου και ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.
Για τον γάμο κινητοποιήθηκαν στρατιωτικά ελικόπτερα ενώ τους ανοικτούς χώρους γύρω από το γάμο επιτηρούσαν ελεύθεροι σκοπευτές.
Στην τελετή προβλήθηκε βίντεο με στιγμές από τη ζωή του γαμπρού και της νύφης. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στις 20 Μαρτίου σε μία χαμηλών τόνων τελετή, καθώς ο πατέρας του γαμπρού είχε λίγες ημέρες νωρίτερα υποστεί καρδιακή προσβολή.
Ποια είναι η Σουμεγέ Ερντογάν
Η 30χρονη Σουμεγέ είναι η μικρότερη από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Είναι σύμβουλος του πατέρα της επί πολλά χρόνια.
Δεν πέτυχε στις εισαγωγικές και αποφάσισε να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό. Επισήμως, η οικογένεια της και το ΑΚΡ διαδίδουν ότι σπούδασε στο εξωτερικό επειδή το 2002 απαγορευόταν η μαντίλα στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά υψηλούς βαθμούς, προκειμένου να περάσει σε κάποια αξιοπρεπή σχολή.
Σπούδασε κοινωνιολογία και πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι δεν πήρε bachelor. Συνέχισε, όμως, τις σπουδές της στην Ιορδανία με πρόσκληση της βασίλισσας Ράνια, έμαθε αραβικά και σπούδασε στο London School of Economics.
Πριν από πέντε χρόνια ήταν λογοδοσμένη με γιο στελέχους του ΑΚΡ. Νομική εταιρεία προσελήφθη για να σβήσει από το Διαδίκτυο όλες τις αναφορές σχετικά με την προσωπική της ζωή.
Γαμπρός είναι ο επιχειρηματίας στον τομέα των εξοπλιστικών Σελτοσύκ Μπαϊρακτάρ -κουμπάρος από τη δική του πλευρά ήταν ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, νυν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.
Η οικογένεια του γαμπρού είναι βιομήχανοι, κατασκευάζουν τα τουρκικά drone -καθώς και τα drone άλλων κρατών.
Η Σουμεγέ έχει υποστηρίξει δημοσίως ότι οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν μικρότερη μοίρα στην κληρονομιά όπως επιτάσσει το Κοράνι.