Συνήθως λοιπόν βάζουμε γάλα στον καφέ επειδή θέλουμε να “σπάσουμε” λίγο τη μυρωδιά του και την ένταση του. Νομίζουμε ότι έτσι γίνεται ελαφρύτερος και πιο γευστικός. Αυτή η πράξη μας όμως δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μας. Με πιο έντονη εκείνη της αποβολής μεγάλης ποσότητας ασβεστίου.
Έρευνες έδειξαν πως όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης (οι οποίες βρίσκονται στον καφέ φυσικά, ή και στο τσάι), τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Το γάλα στον καφέ σε γενικές γραμμές είναι και “βαρύ” για το στομάχι και συχνά όταν πίνουμε έτσι τον καφέ μας νιώθουμε σαν να μην έχουμε χωνέψει.
Η ουσία καζείνη που έχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, συχνά πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πιείτε καφέ, προτιμήστε τον σκέτο, δίχως γάλα, όπως όλοι οι καλοί μερακλήδες. Και θα τον απολαύσετε περισσότερο και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο στομαχικό ή κοιλιακό πρόβλημα.