Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον...
υφυπουργό αρμόδιο για την κοινωνική ασφάλιση Τάσο Πετρόπουλο.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος προτείνει εναλλακτικούς τρόπους διάσωσης του αγγελιόσημου.
Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.
"Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου", δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας, ενώ συνέχισε, λέγοντας: "Η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου και γι' αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων".
"Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με τη δήλωση από τις δυο πλευρές μιας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση", πρόσθεσε ο κ. Κατρουγκαλος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.
Συνεδριάζει αυτή την ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων των εργαζομένων στον Τύπο για να καθορίσουν την στάση του κλάδου.